Nationale voorleesdagen: Dribbels bezoek aan het ziekenhuis {Review}

27 januari 2017 in Review: Boeken

Op 25 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2017 groots met Het Nationale Voorleesontbijt, waar basisscholen, bibliotheken peuterspeelzalen en kinderdagverblijven massaal aan meedoen.

Dit blogje had gisteren online moeten komen, maar WordPress besloot het niet te plaatsen, dus dan doen we dat snel zelf nog even! Gisteren kon je mijn review lezen over het boek Een kikker in het ziekenhuis! en vandaag vertel ik kort over Dribbels bezoek aan het ziekenhuis.

De meesten van jullie kennen Dribbel vast wel. Vroeger kwam Dribbel vaak op tv, of dat nu nog is weet ik eigenlijk niet. Maar daar is waar ik Dribbel van ken. Er zijn al tig boekjes van Dribbel uitgebracht, dit ziekenhuis boekje is er één van. Ik heb dit boekje ontvangen van iemand die ik heb leren kennen via het Internet. Zij had dit boekje nog staan en wist van mijn zoektocht af naar ziekenhuis/dokters boekjes voor Elara haar boekenkast.

Alle Dribbel boeken bestaan uit een kort verhaaltje. De illustraties zijn vrolijk en precies zoals ik me herinner van vroeger. Niks veranderd!

Er wordt aangegeven dat de boekjes van 0-4 zijn. Ik zou zelf van 2 tot 4 zeggen. Het verhaal is duidelijk, maar ook een klein beetje een broodje aap verhaal. Steven, Dribbels vriendje, ligt met een gebroken been in het ziekenhuis. Samen met Tom en Leentje gaat Dribbel daar op bezoek. Het is geen verhaal welke volledig is berust op wat er echt gebeurd in het ziekenhuis. Ik moest stiekem wel even gniffelen, want één van Dribbels vriendjes besluit stiekem weg te gaan en verstopt zich onder een laken in een aparte ruimte op een röntgenapparaat. Tja, dat gebeurd natuurlijk niet even in het echte leven 😉

Het is deels een fantasie verhaal, juist leuk om op een luchtige manier om te gaan met een afspraak/opname in het ziekenhuis.

Het boekje is vaak tweede hands nog te koop. Dit boekje wordt o.a. tweedehands via Bol.com aangeboden. Vanaf prijs: €5,75,-.

Maandag gaan we verder met een ander boek: Floortje gaat naar de dokter.

Auteur: Eric Hill
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Nederlandstalig || ISBN: 9789035904514

Fijn weekend!

Lieve groet,
Kimberley

Share This Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Back to top