Boek review: Ik ben niet bang voor de dokter

24 september 2014 in Review: Boeken

Dat mijn blog anders dan andere mama blogs is, is inmiddels wel duidelijk. Mijn blog gaat het grootste deel over Elara maar alles daar om heen is toch wel gericht op medische zaken. Ik hoop hiermee andere ouders te kunnen helpen of juist ouders te kunnen informeren over vanalles en nog wat. Tips over tv programma’s, speelgoed, snoezel materiaal maar ook boeken reviews komen voorbij.

Ik was vorige week met Elara aan het shoppen toen ik bij Wibra ineens het boek Ik ben niet bang voor de dokter zag liggen. Ik vind zulke boeken erg belangrijk voor Elara. Ik hoop haar met kinderboeken over de dokter/het ziekenhuis later te kunnen helpen om haar voor te bereiden.

Zo heb ik al Karel in het ziekenhuis, Nijntje bij de dokter, Nijntje in het ziekenhuis en het boek Pleister er op. Het boek Ik ben niet bang voor de dokter past mooi in het rijtje thuis.


“Ollie Olifant is zo onhandig, hij struikelt over zijn eigen slurf. Mama is bang dat zijn slurf gekneusd is en neemt Ollie mee naar de dokter.” Het is een vrij simpel boekje. Acht dikke pagina’s en het verhaal is kort maar krachtig.

Bij het boekje zitten 4 pleisters welke te gebruiken zijn. In tegenstelling tot het boek Pleister er op, kun je deze pleisters voor jezelf gebruiken. In het boek Pleister er op zijn de pleisters voor de dieren in het boek. Aan de ene kant is het natuurlijk ‘zonde’ om de pleisters te gebruiken, want ze zijn wel heel erg leuk. Maar als je ze samen met je kleintje gebruikt koop je gewoon een doosje met net zulke leuke pleisters, knip je ze op maat en doe je er gewoon 4 terug in het doosje van het boek. Zo kun je er iedere keer plezier van hebben. De pleisters kun je natuurlijk ook gebruiken om op één van de knuffels van je kleintje te plakken als je het boek voorleest. 😉

Een simpel maar lief boekje. Zeker voor de wat jongere kinderen is het erg duidelijk.

Uit mijn hoofd heb ik er ongeveer twee euro voor betaald.

Ik ben er blij mee. 🙂

 

Share This Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Back to top