Boek review: Tip de Muis gaat naar de dokter

16 oktober 2014 in Review: Boeken

Ik schrijf er graag over. Producten welke over de dokter of het ziekenhuis gaan. Ik ben van mening dat zulke producten, in dit geval een boek, Elara later kunnen helpen als zij naar de dokter of het ziekenhuis moet. Ik hoop hiermee haar later te kunnen laten begrijpen wat er gaat gebeuren en wat ze een beetje kan verwachten. Een boek met plaatjes maakt het allemaal een stuk duidelijker. Ik ‘spaar’  graag zulke producten zodat Elara later zelf kan kiezen welke ze wilt lezen met me.

Vandaag in de spotlights een boek wat ik kocht bij de Action: Tip de Muis gaat naar de dokter.

“Tip de muis gaat naar de speeltuin met zijn mama. Dat is leuk! Tip wil zijn vriendjes laten zien hoe stoer hij is en klimt heel hoog op het klimrek. Als dat maar goed afloopt…”

Tip de Muis. Tip is een lief klein muisje, dat net als ieder kind allerlei dingen meemaakt, zoals logeren, ziek zijn of naar de tandarts gaan. Hierdoor zijn de belevenissen van Tip heel herkenbaar voor peuters en kleuters. Door de prachtige illustraties en de vlotte teksten zijn de boeken van Tip ook voor grote mensen een feest…Om voor te lezen natuurlijk!

“In de reeks prentenboeken TIP DE MUIS leren kinderen Tip kennen, een klein muisje dat niet altijd doet wat van hem verwacht wordt. Zo beleeft hij dingen die alle kinderen meemaken. De verhaaltjes geven een boodschap mee van liefde, vriendschap, eerlijkheid en hulpvaardigheid.

De boodschap is geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar. Eerst kunnen de kinderen de situaties herkennen die we bijvoorbeeld de ouders voorlezen: niet willen eten of slapen, een leugentje vertellen, bang zijn enzovoort. Rond 4-5 jaar kunnen de kinderen de boodschap in een breder maatschappelijk kader plaatsen. Zo gebruiken leerkrachten in de kleurschool de boeken om in groep te werken rond deze thema’s en ze verder uit te diepen. Nog later, rond 7-8 jaar kunnen leesvaardige kinderen de verhalen ook zelf lezen en de boodschap achter elke titel, op een hoger niveau begrijpen.”

Wat ik fijn vind aan dit boek is dat de letters inderdaad erg groot zijn, heel fijn voor als je kindje zelf kan lezen. Het verhaal is duidelijk en niet te moeilijk.

Ja, weer een prima boek voor bij onze collectie.

Tip de muis heeft meer verhaaltjes, o.a.:

– Tip de muis wil niet naar school
– Tip de muis vertelt een leugentje
– Tip de muis wil niet slapen
– Tip de muis wil niet eten
– Tip de muis is ondeugend
– Tip de muis op bezoek bij oma
– Tip de muis viert Kerstmis
– Tip de muis wil een broertje
– Tip de muis – Mama gaat werken!
– Tip de muis gaat naar de tandarts
– Tip de muis is jarig
– Tip de muis wordt groot
– Tip de muis is weer te laat
– Tip de muis is een beetje bang
– Tip de muis wil niet delen
– Tip de muis vindt pesten niet leuk
– Tip de muis wil niet in bad
– Tip de muis wil de beste zijn

Ik heb ‘Tip de muis is een beetje bang’ ook gekocht. “Zelfs de moedige Tip de Muis is wel eens bang. Hij is bang van het donker, van grote pestkoppen, van het zwembad, van de donder of om alleen te zijn, zonder mama. Gelukkig heeft mama telkens een oplossing, zodat Tip niet meer bang hoeft te zijn.” Hier komt later een review over.

Wil je meer dokter/ziekenhuis boeken reviews lezen? Klik dan hier. Er komen binnenkort veel meer boek reviews over medische kinderboeken.

Gebonden versie

24,5 X 26,5 cm
32 bladzijden
ISBN: 978-90-8668-220-1
Dit boek kun je vinden in de winkels van de winkelketen ACTION.
Prijs €2.70,-

E-book versie

ISBN 978-94-90111-335
Deze e-boeken zijn hier beschikbaar voor Apple en voor Google Play.
Prijs € 4.99,-

Share This Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Miranda 16 oktober 2014 at 09:45

    Wij zijn dol op de Tip de Muis boeken, hebben er nu vijf en wil het liefst de serie compleet hebben.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

    Back to top