Zo trots als een pauw! Vrijwilliger CliniClowns College

6 september 2016 in CliniClowns / Persoonlijk

Dat ik veel met de CliniClowns te maken heb komt natuurlijk door Elara haar verhaal met de clowns. Ik weet nog zo goed dat ik vertelde dat wanneer Elara ouder was, ik heel graag iets voor de stichting wilde doen. Maar Elara werd niet ouder, maar ik besloot toch door te zetten. Zoals de meeste van jullie weten begon ik met een sponsorloop en vrij snel daarna werd ik officieel vrijwilliger.

In december ben ik alweer een jaar vrijwilliger en wat heeft het me veel gebracht. In November 2015 sprak ik op kantoor op de Vrijwilligersdag 2015 over Elara en de clowns en inmiddels heb ik ruim 5x gesproken op kantoor over Elara en de clowns. Ik heb dan ook de titel ‘ervaringsdeskundige’ gekregen. Ik spreek met liefde over Elara en de clowns en probeer hiermee mensen te inspireren en motiveren.

Vanuit hier ging ik door het Circus in. Circus CliniClowns. Allemaal als vrijwilliger, gewoon omdat het me zoveel goeds doet. Want hoe mooi is het als moeder om over je dochter te mogen praten bij mensen die het begrijpen. Hoe mooi is het als moeder om bij Circus CliniClowns families en scholen/instanties rond te leiden omdat ik weet wat ouders of verzorgers meemaken. Hoe mooi is het dat ik dit allemaal mag doen voor en door mijn dochter?

Maar dat is niet het enige wat ik doe bij Stichting CliniClowns. Zo verkoop ik ook Mascotte Toet en ben ik organisator van de Vrijwilligersdag 2016. Sinds gisteren mag ik nog iets op mijn lijstje zetten, ik ben namelijk bij het clubje vrijwilligers gekomen welke in het CliniClowns College werken. Het CliniClowns College is een unieke theaterbelevenis voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin. Juist op het moment dat het extra hard nodig is.

In mei 2014 zijn we nog met Elara door het CliniClowns college geweest. We kregen een kleine rondleiding en voelde toen al hoe mooi het was. Nog mooier dat ik hier nu een aantal keer per jaar mag werken. Al voelt het voor mij niet als werk. Het voelt niet als vrijwilligerswerk. Het voelt als passie en liefde, het voelt zo gewoon voor mij.

“Tijdens het twee uur durende bezoek zijn er geen andere gezinnen aanwezig. Kortom: onbezorgd en uitbundig lachen, ontspannen en meedoen. Dat is de kracht van het CliniClowns College. Vanaf het moment dat de deuren van het CliniClowns College openzwaaien, gebeuren er vreemde dingen en nemen de conciërge en een CliniClown jullie mee in een wonderlijk avontuur. De belevenis eindigt met een clownesk optreden voor eigen publiek en we sluiten af met overheerlijke, versgebakken pannenkoeken. ”

Op maat gemaakt
Iedereen is uniek. Alles in het College is dan ook afgestemd op de wensen, dromen en mogelijkheden van jouw kind. Om dit te kunnen waarmaken doen wij vooraf goed ons huiswerk, zoals: wat is de lievelingskleur en de favoriete artiest van het kind? Door het bijstellen van licht, geluid en spel creëren we bovendien een zintuiglijke belevenis die het beste bij jouw kind past. Variërend van zacht tot spannend en avontuurlijk. Het College is te bezoeken door gezinnen met kinderen met een ernstige ziekte, handicap of trauma en wiens dagelijks leven daardoor belemmerd word. Voor deze kinderen is het vaak moeilijk om aan een andere activiteit van CliniClowns deel te nemen. Speciaal voor hen is het CliniClowns College opgericht. Zodat ook zij een bijzonder uitje met hun ouders, verzorgers, broertjes en/of zusjes kunnen beleven.

Een aantal praktische zaken:

Een bezoek aan het CliniClowns College is geheel kosteloos.
Je bepaalt zelf wanneer een bezoek het beste uitkomt.
Het CliniClowns College is ook geopend in het weekend en in de schoolvakanties.
Het gebouw is volledig rolstoelvriendelijk en voorzien van faciliteiten, zoals een verschoningsruimte, invalidentoilet en een hoog-laag-bed.
Het CliniClowns College is te bezoeken met maximaal 8 personen tegelijkertijd.
Een bezoek duurt maximaal twee uur en wordt afgesloten met pannekoeken.

Mijn taak als vrijwilliger
Net zoals in het circus zal ik op de achtergrond bij het gezin blijven. Ik zorg er voor dat alles klaar ligt als de familie aan komt, ik help opruimen, aanvullen en ben aanspreekpunt. Als vrijwilliger ben je niet de volledige 2 uur aanwezig bij de familie, het is natuurlijk ook belangrijk dat zij dit samen beleven. Wat ontzettend mooi is is dat je het als vrijwilliger toch een deel mee mag maken. Ik kijk er enorm naar uit. En gelukkig kan ik pannenkoeken bakken, want ook dat hoort erbij 😉

Ken je een kind dat een onvergetelijk uitje verdient?
Dan kun je hem of haar voordragen voor een bezoek aan het CliniClowns College. Iedereen mag een kind voordragen; of je nu in de zorg werkt of een kind uit jouw familie- of vriendenkring wilt verrassen. Meld hem of haar snel aan via ons aanmeldformulier op www.cliniclownscollege.nl en wie weet heten we jullie binnenkort welkom in het CliniClowns College!

Share This Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Back to top