Weer een hoofdstuk afgesloten!

21 februari 2014 in Persoonlijk

Sinds de operatie merk ik dat ik weer toe ben aan een nieuw hoofdstuk nu er weer een last van onze schouders is. Elara haar kamer staat al maanden vol, we gebruiken het maar voor tijdelijke opslag. Na mijn oproep op facebook werd er massaal kleding opgestuurd, en ook deze belandde in Elara haar kamer. “Zoek ik nog wel uit”, zei ik dan. Alles waarvan ik direct zag dat het te klein was, of niet geschikt was voor Elara haar lijfje stopte ik in een doos en alles wat ze wel aankon ging de was in.

De was stapelde zich op, de strijk, overal lag wel iets. Inmiddels is de was er weer doorheen en heb ik mijn moeder gevraagd of zij Elara haar wasje wil strijken. Toen Erwin woensdag avond terug kwam van het ziekenhuis kreeg ik het ineens op mijn heupen en besloot ik Elara haar kamer leeg te gaan ruimen. Het nieuwe hoofdstuk startte direct en heb ik Elara haar te kleine stapels kleding, stapels kleding welke ze nooit aan heeft gehad en stapels kleding wat niet om haar lijfje past, uitgezocht. Toen ik dat eenmaal had gedaan heb ik daar weer stapels van gemaakt wat naar het ziekenhuis gaat, wat ik wil bewaren (voor Elara zelf later of om er mee te knutselen) en wat er verkocht gaat worden. Kleding waar ik moeite mee had om afstand van te doen heb ik in een aparte doos gedaan. Dit zoek ik ooit nog wel eens uit en kijk ik wat ik er dan mee wil.

Toen begon het uitzoeken van alle kleding welke toegestuurd is en welke we hebben gehad. Alles wat wij dus wel voor Elara konden gebruiken ligt gewassen en al in het ziekenhuis en alles waar ze nog in gaat groeien ligt in haar kast hier thuis. Al het dubbele, te kleine of wat niet goed om Elara haar lijfje past heb ik opgevouwen en gestapeld. Van jasjes/vestjes, naar (omslag)rompers en broekjes. Wat een karwei!

Van links naar rechts: Tien boxpakjes, 35 gedragen (voornamelijk omslag)rompers van Elara, 61 ongedragen/toegezonden/nieuwe (omslag)rompers, 29 truitjes/vestjes/shirtjes, 50+ gedragen/toegezonden/nieuwe/ongedragen broekjes, 10 paar gedragen sokjes/slofjes van Elara en 3 nieuwe luier/onderbroekjes.

Ik ben bijna twee uur bezig geweest. Elke maat komt wel voorbij. Van maat 50 tot en met 74. Niets van wat wij hebben gekregen verkoop ik door. Alles gaat naar andere ouders in het ziekenhuis. Dus mocht je ons iets hebben toegestuurd, maar kan Elara het om wat voor reden niet aan, dan heb je vast een stel andere ouders heel gelukkig gemaakt. Niet alleen ik, maar vooral verpleegkundigen zijn heel erg blij met de omslagrompers. Het is gewoon ideaal als een kindje aan allerlei toeters en bellen ligt en je deze liever met rust laat. We hebben ook speelgoed ontvangen, en ook dit doneren wij aan het ziekenhuis.

Alles staat nu in dozen bij ons thuis en gaat binnenkort richting het Sofia Kinderziekenhuis. Ik houd jullie op de hoogte ­čÖé

Namens mijn gezinnetje: Allemaal heel erg bedankt!

Share This Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Miranda 21 februari 2014 at 10:16

  Super dat je dit met de oproep bereikt hebt! Fijn dat je naast Elara ook andere kindjes en hun ouders hiermee kunt helpen. En wat ziet je site er prachtig uit!

 • Reply patricia 21 februari 2014 at 19:12

  Zo dat was een hele opruim klus, maar het geeft ook rust dat het gedaan is ­čÖé
  En mocht het Sophia niet kunnen gebruiken denk dan aan een kledingbank (die is vaak verbonden aan de voedselbank) bij jullie in de buurt. Of aan de stichting babyspullen.

 • Reply Sandra 22 februari 2014 at 10:25

  Super!!

 • Reply Roxanne 23 februari 2014 at 00:42

  Goed dat je er aan toe bent gekomen om alles uit te zoeken en een bestemming te geven ­čÖé

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top