Mamaswap 2.0 update #9: De Finale

17 februari 2015 in Mamaswap / Persoonlijk

Lieve mamaswappers,

Het zit erop! De tweede editie van de mamaswap is voorbij! Althans, voor ongeveer 3 mama’s nog niet. Twee mama’s krijgen hun pakketje waarschijnlijk deze week (de verzenders hadden wat privé omstandigheden, denk aan een kind in het ziekenhuis) en één mama heeft geen pakket ontvangen. De verzendster van dit pakket heeft een heel raar verhaal en na controle van haar track en trace code en contact met PostNL kwam eruit dat de track en trace code niet bestond. Verzonnen dus. Ontzettend verdrietig voor de ontvanger. Ik heb veel contact met de ontvanger (zelfs via de telefoon hebben we elkaar gesproken) en ik ben heel blij hoe ze er mee om ging. Ondanks ze het niet wilde, bood ik aan dat ze alsnog een pakketje zou ontvangen.

Er zijn een aantal dames geweest welke wel een pakketje hebben ontvangen, maar helaas heeft de verzender zich niet aan de regels gehouden. Op het moment dat iedereen zich aanmeldde stonden de regels wel 3x voorgekauwd in het bericht, daar ga je akkoord mee. Dan stuur ik af en toe een mailtje met weer alle regels, ik plaats updates op mijn site met weer alle regels, en toch kunnen mensen gewoon niet lezen. En het zijn toch echt degelijke regels. Het is heel jammer dat er dames meedoen, maar zich gewoon niet houden hieraan. Het boeit ze niet, zij vinden bepaalde regels maar onzin. Maar het is MIJN swap, jij doet mee aan MIJN project. Als je de regels niks vindt, of onzin, doe dan gewoon niet mee.

Twee mama’s hebben een heel vies pakketje gekregen. Er stond in de regels dat je wel gebruikte spulletjes uit huis mocht doorswappen, maar dan moet er hygiënisch mee om zijn gegaan en niet gebruikt. Eén mama kreeg o.a. een gebruikt dienblad met beschadigingen, en oud kaarsvet. Ook kreeg zij een cd van kraamzorg, met kattenharen er op en ze kreeg bolletjes wol terwijl er in haar omschrijving stond dat ze er allergisch voor was. Een andere mama kreeg slofjes voor een meisje, terwijl ze 3 jongens had en nog een andere mama kreeg boekjes voor haar kindje waar viltstiftstrepen in zaten en sieraden waar steentjes uit waren en beschadigingen opzaten.

Ik word hier heel verdrietig van. Want hoe ik alles ook voorkauw, hoeveel tips, advies en regels ik opstel, sommige mensen doen er gewoon niks mee. Ik heb duidelijk gemaakt dat als je niet creatief bent, je wel moeite er in moet stoppen. En gelukkig zijn er mama’s welke dit wel hebben gedaan. Zij gaven in de brief bij het pakket al aan hoe of wat en toch zijn de ontvangers super blij. Je ziet de liefde en de moeite in een pakket.

Ik heb met de mama’s welke mij gemaild hebben over hun pakket contact, en ondanks het geen wonden heelt en er zelfs dames zijn die een volgende keer niet mee willen doen (wat ik ergens begrijp) wil ik toch wat opsturen naar ze. Gewoon, omdat ik zo ben. Ik weet dat er al veel dames zijn welke ook mee willen helpen, dus hierbij mijn oproep. Wil jij mij helpen door wat persoonlijks te maken voor één van deze mama’s? Mail me dan even. Gewoon, omdat we er voor elkaar zijn en elkaar willen helpen, omdat we graag een ander blij maken.

Ik schreef al eerder dat ten tijde van mijn eerste swap ik veel geleerd had en daardoor mijn 2e swap anders aanpakte. Ook bij deze editie heb ik weer veel geleerd en ondanks alles ben ik ongelofelijk blij en trots dat ruim 240 mama’s wel een prachtige swap hebben ontvangen. De sfeer was geweldig, elke keer als iemand wat postte op internet over de swap voelde ik mijn hart vullen met warmte. Jullie lieve berichtjes, kaartjes en zelf extra cadeautjes zijn ongelofelijk lief. Ik vind het prachtig om te zien dat er ook dames meededen aan de swap vanwege Elara. Dat betekend voor mij nog meer dan alles bij elkaar!

Bij een eventuele volgende swap gaan er weer wat regels veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een verplicht IG account, je mag de ontvanger volgen, geen gebruikte spullen meer en minimaal 2 zelfgemaakte items. Dat betekend dat ik een aantal mensen in hun vingers ga snijden, maar het is niet anders. Ook wil ik het swappen iets anders gaan aanpakken. Swappen wordt steeds populairder en mijn regels worden vaak aangehouden. Ik wil het anders, waardoor mijn #mamaswap eruit blijft springen. Spannend!

Tevens wil ik mijn vriendinnetje en peetmoeder van Elara* bedanken, Brenda heeft namelijk 2 pakketten gemaakt toen er 1 mama vanwege privéomstandigheden uitviel.

Bij deze de laatste update met de geweldige uitpak foto’s. Ik heb genoten, hopelijk jij ook. 🙂 Over mijn verzonden en ontvangen swap vertel ik binnenkort wat meer.


Wil jij mij helpen om nog een aantal mama’s wat leuks toe te sturen welke mee hebben gedaan? Mail me dan 🙂

Liefs!

Share This Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply debby 17 februari 2015 at 15:48

  ik vond het super leuk, om te krijgen en te geven
  helaas niet heel creatief in doen en denken 😉
  al vond ik het zelf geslaagd, het thema heeft daarmee wel geholpen

  als het verder gaat ig dat houdt het voor mij op,
  dat is het enigste wat ik niet heb,
  maar wie weet tot een volgende keer 🙂

 • Reply Sandy 17 februari 2015 at 16:05

  Ik vond het heel erg leuk om mee te mogen doen aan deze swap. Ik heb genoten van alle foto’s op IG en genoten van het pakket wat ik heb gekregen 😀

 • Reply Miranda 17 februari 2015 at 16:12

  Wat ontzettend jammer dat er meiden zijn die er zo’n potje van hebben gemaakt. Ik ben heel blij met mijn ontvangen swap. Ben ook niet creatief maar heb wel mijn best gedaan voor mijn swap mama. Volgende keer doe ik graag weer mee.

 • Reply Marlieke 17 februari 2015 at 17:42

  Ik heb aan de zijlijn genoten van jullie swapavonturen!

 • Reply kelly 17 februari 2015 at 18:51

  Al 2 swaps wil ik ook mee doen… maar steeds ben ik te laat (damn twijfelkont hihi) al doe ik zelf niet mee ik kijk toch altijd graag mee met iedereen! En hoeveel inspirerende toffe dingen je dan voorbij ziet komen echt gaaf! Misschien is het ook een idee om.aan jw regels toe te voegen dat er wel een minimaal bedrag aan moet zitten. Ik vond bijvoorbeeld wel dat sommige mama’s die onwijs hun best hadden gedaan erg karige pakketjes terug kregen, of alles gekocht… Ik ben ook niet zo creatief als een hoop mama’s die mee deden maar het is toch leuk iets persoonlijks te geven! Jij doet het iig top, trots op jou dat je met alles zo doorzet. Ik ken je niet maar ik vind je nu al een topwijf!

  • Reply Mama van Elara 17 februari 2015 at 19:07

   Weet je wat het lastige is met een vast bedrag? Sommige dingen welke mama’s zelf maken zijn misschien wel 3x zoveel waard. Denk aan een gebreide deken, zelfgemaakte kleding enz enz. Ik wil geen bedrag doen. Voor mij zijn spullen niet in geld uit te drukken. Soms kunnen de goedkoopste spulletjes er superduur en gaaf uitzien. En ik kan niet in de portemonnee van een ander kijken. Daarom is mijn swap anders dan de rest. Ik heb geen vast bedrag.

   • Reply Kelly 17 februari 2015 at 21:42

    Dat is zeker waar, er zit ook een hoop tijd in de zelfgemaakte spulletjes. Het ging me ook niet zozeer om dat het iets duurs moet zijn maar het viel me gewoon op dat sommige swaps en geen homemade stuff hadden en niet meer waarde dan een tientje. Natuurlijk kan niet iedereen het missen, daar kan ik als mama die ieder salaris nog een stuk maand over heeft zeker over mee praten. Alleen zou ik me best rot voelen tegenover de ander. Daarentegen zag ik ook pakketjes met vet dure dingen, dus er zijn natuurlijk altijd uitschieters en rotte appels bij. Anyway het was natuurlijk geen aanval tegenover jou. Petje af hoe je het regelt voor zoveel mama’s. Ik ben benieuwd naar je nieuwe swap, en maak je eigen regels waar jij je goed bij voelt. Het is tenslotte jouw project!

 • Reply Cassandra 17 februari 2015 at 19:06

  Ik zie dit al een tijdje voorbij komen en het lijkt me ontzettend leuk om mee doen. Ik heb enorm genoten van de foto’s via IG, alle creaties die voorbij kwamen, echt ontzettend leuk!

 • Reply Mamavaneenjongetje 17 februari 2015 at 19:52

  Wauw, wat een leuke foto’s!! Echt leuk zeg 🙂 En ziet er echt creatief uit allemaal! Dat was voor mij ook de reden om niet mee te doen; ik ben helaas echt niet creatief genoeg. Zitten echt mooie dingen bij!

 • Reply patricia 17 februari 2015 at 20:02

  Wat superleuk om de foto’s bij de mama van elara voorbij zien te komen. Ik word al blij als ik de foto’s zie laat staan als je een pakket ontvangt 😉 Hier helaas nog kindje op komst, maar zodra die er wel is schuif ik graag aan 😀

 • Reply Meike 17 februari 2015 at 20:12

  Ik heb genoten van alle mooie foto’s doe op IG voorbij zijn gekomen. Misschien doe ik een volgende keer wel mee.

 • Reply Melissa 17 februari 2015 at 20:52

  Ik begrijp de wijzegingen, alleen jammer niet iedereen is een crea bea maar vind het wel leuk om mee te doen!!

 • Reply Odile 17 februari 2015 at 21:15

  Wat een ontzettend leuke pakketten zijn er verstuurd! Jammer dat sommige mama’s zich niet aan de regels hebben gehouden waardoor enkele moeders niet nog een keer zullen meedoen.
  Ik doe een volgende keer zeker weer mee en ben benieuwd hoe je het dit keer gaat vorm geven, can’t wait! Oh ik en wil graag nog wat maken voor de mama(s) in kwestie die nog een mooi pakketje verdienen. Ik stuur je een mailtje!

 • Reply Anne 17 februari 2015 at 21:59

  Wat een superleuke foto’s en mooie pakketjes! Hopelijk ben ik er volgende keer op tijd bij om mee te doen 😀

 • Reply anouk 18 februari 2015 at 02:20

  Wat een superleuke en mooie pakketen zeg.
  Heb het met veel plezier gedaan en ook Super swap gekregen.

 • Reply Marjon 18 februari 2015 at 07:41

  Gelukkig dat het op een paar swaps na zo goed verlopen is! Mamaswap 1.0 vond ik leuk bij 2.0 helaas niet mee gedaan, maar…. 3.0 als die komt, ben ik er weer bij. Mama’s en zeker mamavanElara top deze mamaswap!!!!

 • Reply Susan 26 februari 2015 at 14:20

  Hoi allemaal,

  Allereerst Kimberly ik heb zwaar respect voor je. Wat ben jij een sterke vrouw zeg.
  Hoe kun je je opgeven voor de mamaswap? Heb geen fb of Twitter ben bij toeval op je site uitgekomen
  Lieve groet Susan

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top