Kimly’s weightloss: Eerste progressie

31 januari 2017 in Persoonlijk

Hoi lieve allemaal!

Begin deze maand zijn Rob en ik begonnen met het oppakken van een gezondere levensstijl. Rob volgt het Personal Body Plan, maar door drukte en feestdagen had hij er even geen zin in. Het is eigenlijk toevallig dat we in Januari begonnen zijn, maar dat kwam meer omdat we er eindelijk samen klaar voor waren maar ook op financieel gebied kwam het beter uit. Stiekem alleen maar goed, want hierdoor had Rob zijn sportschool een mooie aanbieding en waren alle winkels ook voorbereid op mensen die hard aan de slag wilden met zichzelf.

Ik heb een aantal doelen om af te willen vallen, maar ik blijf realistisch. In maatje 42 heb ik mij altijd het beste gevoeld. Een slanke den ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden, maar ik wilde wel graag gezond gaan eten en mijn zwangerschapsbuikje er af trainen. Sinds Elara’s geboorte en de keizersnede, de rollercoaster om voor haar te zorgen, alle ziekenhuis opnames maar ook haar overlijden hebben er voor gezorgd dat mijn eetstoornis weer de overhand nam. Nu ben ik nooit veel aangekomen, maar het zorgde wel voor ongezond eten.

Op onderstaande foto is het al goed te zien. Foto links is een aantal maanden na Elara haar overlijden en foto rechts is een jaar later. Ik zie hoe ongelukkig ik ben in beide foto’s, dat is heel confronterend. Heel moeilijk.

Toen ik Rob leerde kennen in November 2015 motiveerde hij mij eigenlijk direct al. Ik meldde mij aan bij een sportschool, maar ik ging steeds minder omdat het tussen mij en de papa van Elara niet meer ging, en daardoor lukte het mij niet om gezond te eten. En wat ik al helemaal niet verwachtte was dat ik in juli 2016 ging samenwonen met Rob en tot over mijn oren verliefd was. Dat laatste + op 3 hoog wonen zorgde er voor dat ik al tussen de 10 en 15 kilo kwijt raakte de eerste paar maanden. En dat kon ik erg goed zien in mijn gezicht.

Om een lang verhaal kort te maken, we zijn in de 2e week van Januari begonnen met zijn Personal Body Plan waar ik een graantje van meepik (want het is best een duur abonnement) en inmiddels eet ik 3x per dag een hoofdmaaltijd en wat tussendoortjes. Ik dronk ook bar weinig op een dag, omdat ik geen ritme kon vinden, en dat gaat nu ook goed. Ik kom bijna aan de 2 liter water per dag. Voorheen was het misschien een glas melk of cola en ’s avonds een kopje thee. I know… I know…

In de derde week van Januari meldde ik mij aan bij Sportclub Yourlife hier in Voorschoten. Het is Rob zijn tweede huis en toen ik voor het eerst binnen kwam en iedereen op me af stormde om zich voor te stellen voelde ik me nog zenuwachtiger dan dat ik Rob zijn ouders leerde kennen. Rob kwam hier namelijk vaak 6x per week en inmiddels 4x en dat al 10 jaar lang dus hij is deel van het meubilair daar geworden en had natuurlijk al weer een tijd lopen te verkondigen dat zijn vriendin ook kwam sporten en hij zo trots en zo verliefd was. Je begrijpt hoe ik daar stond, als een verlegen meisje een beetje met mijn voet te draaien en een hoofd zo rood als een kreeft.

Ik kreeg een rondleiding, vertelde mijn doelen en samen met één van de medewerkers stelden we een schema op. Gebaseerd op 2x per week en dan zou ik wel zien. Ik kreeg een body scan (damn dat was gaaf!) en ondanks ik nu pás 2 weken verder ben, zie ik al progressie en heb ik mijn eerste doel gehaald. Die was namelijk erg makkelijk: Mijn eerste doel was überhaupt gaan 😉

Ik heb een groot voordeel: Rob gaat mee. Hij sport 4x per week en ik wilde beginnen op de dinsdag en donderdag maar dat werd de eerste week ook de vrijdag en afgelopen week heb ik zelfs 4x gesport waarvan 1 groepsles. Het voelt goed. Ik word zo enorm gemotiveerd door Rob, door de mensen in de sportschool maar ook door mijn eigen gemoedstoestand, het voelt heerlijk om even 2 uurtjes daar te zijn, in mijn eigen tempo en gaan met die banaan. Muziekje op mn kop en niemand die me lastig valt. Ik ben daar voor mezelf en doordat Rob me komt ophalen vanuit zijn werk krijg ik dat schopje onder mijn kont.

Ik overhaast niets, weet mijn grenzen, net zoals dat de groepsles nog 1 stap te groot voor mij is. Ik dacht even te gaan bodypumpen. Nou, ik heb het geweten. De sfeer en de les waren waanzinnig, maar ondanks ik kracht genoeg heb (dat vertel ik zometeen), is mijn uithoudingsvermogen nog te laag om dit goed te kunnen volgen.

Goed, die bodyscan. Die vertelt je gewicht, je vet in kilo’s en procenten, je spiermassa, je botten, BMI, vochtlevel in je lijf, maar het laat ook zien hoeveel vet/spier je in elk van je ledematen hebt. Dat vind ik zo gaaf om te zien, geeft je ook een duidelijker beeld van wat er gebeurd tijdens het sporten.

Dat ik overgewicht heb is duidelijk, ik durf alleen nog niet wereldwijd te maken hoe of wat, dat zal vast komen als ik mijn tweede doel bereikt heb. Maar ondanks ik pas 2 weken verder ben, en mijn volgende meting over 4 weken is, kreeg ik een uitdraai van die 2 weken en zag ik precies hoe goed ik bezig ben.


Zo ben ik 1.4 kilo vet kwijt, maar tegelijkertijd heb ik 1.1 kilo spieren erbij gekweekt. Tevens ben ik van een laag vochtgehalte in mijn lichaam, goed gestegen, wat ook resulteert in extra gewicht. Ik ben misschien weinig afgevallen, maar door het extra vocht en spieren ben ik juist goed op weg. Als ik in de spiegel kijk zie ik duidelijk resultaat, vooral in mijn gezicht en onder mijn borsten merk ik dat mijn puppvetjes zelfs al bijna weg zijn.

Door het overzicht met de ledematen zie ik ook waar de spier massa ontstaan is (hallo biceps!) en zie ik ook waar ik ben afgevallen (leg day whooo).

Wat ik ook erg interessant vind is dat de bodyscan laat zien hoeveel vet er om mijn organen zit. Gemiddeld is dat tussen de 5 en 9 en ik zit op de 10. Het is dus net iets te hoog, maar niet zorgwekkend. Althans, hoe zeg ik dat… Ik hoef 1 puntje minder en ik zit goed. Dus dat nam een hoop zorgen weg in mijn hoofd. Het liet zien dat ik ondanks ik overgewicht heb, dit niet alleen komt door eten en snoepen, nee het laat ook zien hoeveel ik mee gemaakt heb en dat mijn zwangerschapsbuikje, Elara haar huisje 9 maanden lang, zorgen voor mijn overgewicht. Ik ben tijdens mijn zwangerschap 13 kilo aangekomen, en ja, die zijn er nog niet af. Als die er af zijn zit ik precies op mijn startgewicht van voor mijn zwangerschap. Ook is mijn spiermassa veel hoger dan bij een gemiddelde vrouw. Dat telt wel allemaal mee op de weegschaal en daardoor werd ik ook snel verdrietig. Door dit overzicht weet ik eindelijk beter, gewicht is echt maar een nummertje.

Om goed te kunnen zien wat ik af val houd ik ook mijn omvang bij. Want ondanks de weegschaal aangeeft dat ik maar 200 gram ben afgevallen is dat wel 1.4 kilo vet wat er af is en 1.1 kilo spieren wat er bij is gekomen. Onderstaand overzichtje houd ik dan ook bij met liefde, want het geeft me nog meer inzicht.

Sinds de eerste meting:
Schouders: -1cm
Borst: -2cm
Taille: -1cm
Bicep links: -4cm
Bicep rechts: -3cm

Er gebeurd dus van alles in mijn lijf en ik moet dus naar andere cijfers gaan kijken dan ik gewend ben. Niet meer naar wat de weegschaal aangeeft, maar naar de bodyscan en de centimeters in omvang.

Ik ben ook zo ongelofelijk trots dat ik het koken weer opgepakt heb. Een uurtje voordat ik ga sporten bereid ik het eten voor zodat we ’s avonds na het sporten samen kort hoeven te koken. Alleen maar verse producten, niets uit een pakje of zakje. Tenzij het left-over dag is, dan even eten wat we nog hebben want ook dat moet op 😉

Al met al, voor 3 weken gezond eten en 2 weken sporten is dit een prachtig resultaat. Volgende meting dus over 4 weken, dan is het nog beter te zien en te voelen!

Gisteren had ik een enorme baal dag, niet door de meting, maar al dehele dag, en ondanks ik niet wilde gaan ben ik toch geweest. Ik haalde geen voldoening uit mijn training, maar goed. Ook deze dagen horen er bij.

Hopelijk vliegen de 4 weken voorbij, want ik kan niet wachten op mijn volgende meting. I can do this!

Liefs,
Sporty Spice

 

Share This Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Angelique 31 januari 2017 at 12:52

  Je bent een toppertje Kim. wees onwijs trots op jezelf! want je bent een prachtig persoon, ookal ken ik je alleen via instagram en Facebook. ik heb zoveel bewondering voor je!

 • Reply Ramona 31 januari 2017 at 13:11

  Super goed bezig meid!! Je mag trots zijn op jezelf. Leuk hè die meting. Ik heb het vorige week gedaan en aankomende maandag nog een keer als ‘officieel’ startsein ;-). Succes en ga zo door!

 • Reply Lindy 31 januari 2017 at 14:00

  Super goed bezig lieve Kimberley!
  Het lijkt me inderdaad even omschakelen om nu naar andere cijfers te kijken, maar wat een resultaat nu al!
  Ik kan ook echt al verschil zien op je foto’s, dus mooi zo doorgaan.

  Topper! <3

 • Reply Mariska 31 januari 2017 at 20:26

  Wat zie je er goed uit zeg!

 • Reply Roxanne 19 februari 2017 at 18:39

  Je bent echt super bezig, topper! En deel vooral je receptjes enz. Inspiratie is altijd goed 😉 (vooral als ik straks een 9 maanden huisje er weer af moet zien te krijgen….)

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top