Dat was schrikken!

19 april 2013 in Persoonlijk

Zeg dat wel, afgelopen donderdag ben ik 6 uurtjes opgenomen geweest in het Sophia Kinderziekenhuis. Woensdag hadden wi jde 3D echo in de avond, en in de middag begon ik mij niet lekker te voelen. Ik had af en toe last van duizeligheid en raakte mijn evenwicht kwijt. Dat gevoel kwam en ging weer, ik zocht er verder niks achter. Donderdag was dat toch wel even anders. Ik besloot om 10 uur in de ochtend terug te gaan naar bed, om nog even bij te slapen maar eenmaal weer wakker voelde ik me echt enorm beroerd. Mijn wangen waren vuurrood en ik merkte dat ik niet goed uit mijn woorden kwam. Alles draaide om mij heen en dit bleef aanhouden. Ik vroeg Erwin om naar huis te komen, want ik durfde niet alleen te blijven. Ik zou donderdag middag eigen een normaal bezoek hebben bij de gynaecoloog, maar Erwin heeft een onze buurvrouw/vriendin gevraagd of zij wilde oppassen op de hondjes, niet wetende wat ons nu te wachten stond. We konden namelijk direct naar het Sophia komen nadat Erwin had gebeld en mijn klachten had doorgegeven.

Deze werden namelijk steeds erger. Ik was erg aan het ijlen, ik kon woorden niet meer goed vinden, erg duizelig, benauwd (alleen bij inademen), ik zag wazig, golf van misselijkheid, ik was flink van de kaart. Eenmaal in het Sophia moesten wij naar de Day Care (waar je dus opgevangen en nagekeken wordt) en er werd een buikband om mijn buik gedaan waar een half uur lang het hartje van de baby in de gaten werd gehouden. Ook kreeg ik een apparaatje om mijn vinger, om mijn bloeddruk, zuurstofgehalte etc na te kijken. Al snel bleek dat er iets mis wat met mijn zuurstoflevel. Bij gezonde mensen is het zuurstoflevel 97. Bij mij was dit 93 en waren de doktoren bang voor een TIA. Er is bloed afgenomen, zowel aan de binnenkant van mijn elleboog, als in mijn beide polsen. En dat deed zeer!!! Wat een ongelofelijke nare prik was dat! Ik ben totaal niet bang voor naalden of prikken, maar bij deze heb ik echt flink gehuild en was ik in paniek. Ik moest nog in een potje plassen en mijn temperatuur werd opgemeten.

Ik ben nagekeken door zusters, artsen, gynaecologen en twee neurologen. Uiteindelijk, 6 uur later was er niks te vinden. Mijn bloeddruk was in orde, geen (zwangerschaps)suiker, bloedwaardes in orde, met de baby was alles prima, niks gevonden in mijn urine, maar ze maakten zich toch een beetje zorgen. Om een lang verhaal kort te maken ben ik aan het einde van de dag naar huis gegaan met de uitslag: Extreme migraine zonder hoofdpijn. Want dat had ik inderdaad niet.

Mijn hemel wat een nare dag was dat. Je merkt zelf dat je spraak ineens vaag wordt, de duizeligheid, mijn woorden maakten geen zinnen meer, hartkloppingen etc… Maar nu ik er op terug kijk en denk aan migraine zonder hoofdpijn, denk ik dat ze gelijk hadden. Ik ben verder helemaal binnestebuiten gekeerd, heb een extra echo gehad, maar meer niet te vinden. Ik werd ontslagen uit het ziekenhuis.

De nacht die volgde is prima verlopen. Wel een nare droom gehad (ik droomde dat ik dus wegzakte in het ziekenhuis), maar amper last van dat nare gevoel. Even heel kort gehad, maar ik heb me rustig gehouden en Erwin was thuis gebleven. Hij heeft me super verzorgd. Er belde nog een gynaecoloog welke meldde dat ik eigenlijk niet ontslagen had mogen worden, want hij wilde nog een gesprekje met me. Maar als Erwin me goed in de gaten zou houden was het prima in orde.

Het weekend wat volgde is erg druk geweest, maar geen verdere aanvallen gehad. De laatste loodjes zijn het zwaarst, en dat merk ik nu steeds meer aan mijn lichaam. De hondjes uitlaten is zwaar, ik krijg mijn sokken niet meer uit, 15 min lopen is toch wel het maximum, ik slaap erg slecht door bekkenpijn en zolang de kleine in stuit ligt (wat ze nu al 5 weken doet) voelt mijn buik zwaarder aan dan normaal. Zes mei hebben we een GUO (een extra uitgebreid onderzoek) en kijken ze de handjes en de beentjes weer na in het ziekenhuis.

Nu maar hopen dat de kwaaltjes niet verergeren, want ik moet nog 9 weekjes! ­čśë

Liefs!

Share This Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Back to top