MKR Meting

29 juli 2014 in x Onderzoeken/resultaten

Aankomende nacht vindt de MKR meting eindelijk plaats bij Elara. Deze meting maakt registratie van ademhalingsbewegingen, neusflow, hartslag, saturatie en pH-metrie. Er wordt gekeken bij deze meting in hoeverre Elara last heeft van Apneu.

Enige tijd geleden hebben wij ’s avonds de spoed eisende hulp gebeld nadat Elara meerdere en zware apneu aanvallen had. Spontaan. Zo kennen we haar niet. Omdat zij vlak na haar geboorte ook last had van deze zware ‘aanvallen’, durfden we ook niet thuis te blijven en werd er een ambulance onze kant opgestuurd. Geen spoed, geen sirene’s, maar we durfden niet alleen op pad met haar. In de week na deze avond heeft Elara zelden tot geen apneu meer gehad. In iedergeval niet een aanval welke wij weten, gezien de monitor ook niks meer aangaf. De monitor gaat bij ons thuis af als haar saturatie (zuurstof in het bloed) onder de 93 komt. Omdat Elara last van koortsaanvallen had, te wijten aan doorkomende kiezen, kon de MKR meting ook niet direct plaats vinden. We mochten dan ook naar huis en zouden bericht krijgen als er een nieuwe meting ingepland werd.


Afgelopen paar weken zijn ook voorbij gevlogen. Met maar een aantal apneu aanvallen. Niet zo ernstig als de avond dat we de SEH belden, maar wel dat we ons een beetje zorgen maakten. Je ziet haar steeds langzamer gaan ademen, dan stopt ze heel even, en binnen een paar tellen schrikt ze als het ware wakker er van, doet even huilen en valt weer in slaap. Heel soms duurt de aanval wat langer, dat de monitor het oppikt, maar dat kwam niet heel vaak voor. Het terug schrik reflex reageerde gelukkig ‘prima’.

Aankomende nacht is de MKR meting dus maar niet zonder weer flink wat gevloek van te voren. Wij belden vanmorgen met het zorgcentrum op waar de meting plaats vindt. De meting wordt namelijk niet in het ziekenhuis gedaan. We stelden wat vragen en ook of beide ouders konden blijven slapen. Dit kan, maar tegen een vergoeding. En wel 15 euro. Onze mond viel open. We lopen al op onze tenen als het gaat om financieen, want ook parkeerkaarten en het Ronald McDonald huis zijn niet gratis en weer 15 euro deze maand terwijl we nog veel over ons heen krijgen aankomende dagen kon er dan ook niet in. Vijftien euro is een week voeding voor Elara. Waar wordt in hemelsnaam 15 euro op gebaseerd? Ik zou er alleen slapen. Eten en drinken moet je logischerwijs zelf al meenemen, je maakt gebruik van een bed en de volgende ochtend gaan we al weer naar huis. Uit principe hebben we dan ook samen besloten dat ik thuis zou blijven. We zijn er om voor onze dochter te zorgen, niet om vakantie te vieren a 15 euro per nacht. Het wordt steeds absurder alle kosten. Ik schrijf dit niet om nu zielig over te komen of om geld te bedelen, maar gewoon omdat ik dit er van vind.

Erwin kwam vanmiddag om 2 uur aan in het Sophia en rond 3 uur werd Elara klaar gemaakt voor de meting. Allemaal elektrodes op haar hoofdje. En alles behalve leuk vond ze het. Gelukkig viel ze snel in slaap en het netje houdt alles goed op zijn plek.

Ook in de auto was Elara vrij rustig. Erwin had alles goed weggewerkt zodat ons mopje grijpgraag niet iets van haar hoofdje zou trekken.

Eenmaal aangekomen bij Pallieterburght heeft Erwin zich samen met Elara gesetteld in de kamer en nu is het wachten tot aankomende nacht. Samen lekker slapen en dan is het weer op naar huis. Waar we ongeveer een maand moeten wachten op de uitslag. Een maand (!). Ik zeg verder maar niks.

Elara slaapt aankomende nacht in dit mega bed waar ze het inmiddels enorm naar haar zin heeft.

Ze is lekker ondeugend. Deze mama gaat maar de strijk doen, gaat de tijd tenminste nog snel voorbij.

Wordt vervolgd…

Share This Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply sandra 29 juli 2014 at 19:54

  Succes! en zoals je schrijft,de tijd gaat best snel, dus de maand is ook zo voorbij ­čśë Maar hopelijk krijgen jullie de uitslag eerder! ik snap ook dat jullie de uitslag liever morgen hebben dan later. liefs!

 • Reply Louzie 29 juli 2014 at 23:03

  Poppetje toch. ­čÖü En pas over een maand de uitslag?! Why? ­čÖü Dikke knuf!

 • Reply Roxanne 12 augustus 2014 at 20:11

  Jeetje, een maand wachten op de uitslag! Hopelijk komen jullie er daardoor wel wijs uit waarom Elara last heeft van die aanvallen

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top