Medium Care, you suck!

6 mei 2014 in x Onderzoeken/resultaten

Voor eens en altijd ben ik er klaar mee. Als er de afgelopen 6 weken d.m.v. telefonisch contact en uiteindelijk zelfs mailtjes geen actie wordt ondernomen terwijl mijn dochter een belangrijk hormoon behandeling nodig heeft, dan ga ik het via internet uitvechten. Ik weet dat mensen van de Medium Care deze site ook volgen, dus wie weet kom ik hier verder.

Op de dag dat Elara werd ontslagen, 21 maart 2014, besloten de artsen van de Medium Care om last minute nog even de PAC (apparaatje onder Elara haar huid) door te spuiten. Dit ging niet helemaal goed. We mochten wel naar huis, maar het zat ons niet lekker. Net voor we de deur uitliepen kregen we te horen dat de hormoon behandeling voor de botten het liefst binnen 2 weken moest gebeuren. En dan elke 3 maanden. De afspraak stond geplanned in week 14. Op woensdag moesten wij contact opnemen over een tijdstip, maar wij hebben die afspraak afgezegd. Elara was flink ziek. We hebben het idee dat ze last heeft gehad van het RS virus. Er werd ons verzocht de week erna doordeweeks te bellen om dan een afspraak te maken voor dat weekend. Het weekend van week 15 dus. Zogezegd zogedaan. We bellen op een donderdag, krijgen te horen dat we terug gebeld worden maar vrijdagmiddag nog niks. We bellen zelf nog eens, maar we krijgen te horen dat er niks bekend is. In week 17 bellen we weer eens. Dit maal op woensdag 23 april. We geven weer aan dat we ons zorgen maken over de PAC, of deze nog goed zit en dat we nog steeds wachten op een datum en tijd voor de hormoon behandeling. We zouden weer terug gebeld worden. Uiteraard niks meer vernomen.

In week 18, vorige week maandag, belt Erwin weer naar de Medium Care van het Sophia Kinderziekenhuis. Hij krijgt iemand van de regie aan de lijn. Je zou zeggen dat zij ons juist kunnen helpen, maar het wordt weer kastje-muur. Regie meldt dat Erwin contact moest opnemen met de telefoniste om zo de dokter te spreken. De telefoniste verbindt Erwin door naar het Secretariaat Algemene Kindergeneeskunde. Zij geven aan dat als wij een mail sturen naar hun mailadres, dat zij het doorsturen naar de arts zelf. Ook dat lijkt niet te helpen. Maandag stuurt Erwin om 9.59 uur een mail naar dit adres, maar tot op heden nog helemaal niets. Omdat ik wist dat wij in week 19, een afspraak zouden hebben met de kinderarts van Elara (controle afspraak) besloot ik het bij haar neer te leggen.

Vandaag was deze afspraak. Alles goed, arts was zeer tevreden over Elara. Ik deed mijn verhaal over de Medium Care en dat we nog steeds wachten op contact. Ze schrok. Direct gaf ze de assistent de opdracht om te gaan bellen. Wij kwamen immers niet meer verder.

We stonden bij de assistente toen zij de Medium Care belde. Maar geloof het of niet, ook zij kwam niet verder en haar mond viel open van verbazing. Degene die zij aan de lijn kreeg vertelde dat de poli de PAC na moest kijken, terwijl zij hiervoor niet bevoegd zijn. Ze hing op, omdat ze gelijk voelde dat ze niet verder kwam. Toen ze ophing keek ze ons vragend aan en ik begon te lachen van boosheid. Ik voelde de woede koken in mijn lijf.

De assistent ging met de kinderarts nog om de tafel zitten en we horen binnenkort hoe of wat.

Elara wordt binnenkort 11 maanden oud, waarvan ze al 3x op de Medium Care opgenomen is geweest. Twee keer voor langere tijd, 1x kort. Van alle keren zijn we ontiegelijk slecht behandeld. Keer op keer op keer bewijzen ze hoe slecht hun communicatie is. Maar wij zijn de dupe. De zorg rondom Elara was slecht, ze lappen regels aan hun laars en hebben het drukker met onderonsjes dan de regels naleven. Ze verbergen hun eigen fouten. Dat er een fout gemaakt wordt kan gebeuren, maar leren er van doen ze niet op de Medium Care.

Een aantal weken geleden hadden Erwin en ik een gesprek over hoe we het vonden gaan thuis. Dit gesprek hebben we eens in de zoveel tijd. Gewoon een gesprek of we Elara nog goed eruit vinden zien. Want ondanks monitoren iets anders zeggen, we staan er nog altijd met onze neus bovenop. En als wij iets anders zien dan monitoren (of artsen), dan trekken we aan de bel. Maar we hadden dezelfde mening, alles ging goed. Erwin zei heel eerlijk dat hij liever iets harder loopt, dan dat ze weer opgenomen wordt op de Medium Care. Toen hij het woord Medium Care liet vallen gingen de haren bij mij op mijn armen omhoog staan. Het is ongelofelijk dat je als ouder je kind niet naar het ziekenhuis zou durven brengen. De plek waar je je veilig zou moeten voelen. Zeker als je je kind achter laat.

Dus bij deze, Medium Care, you suck. Eindelijk durf ik het te zeggen. Ik durfde het nooit omdat ik weet dat we gevolgd worden via deze site. Maar nu durf ik het wel. Ik was altijd bang dat als ik mijn mening ging uiten over de Medium Care, dat ze ons slecht zouden behandelen als we weer langs moesten. Maar guess what, ze behandelen ons ook slecht als ik niks er van zeg. Dus omdat de Medium Care zo laks is, heb ik besloten om het dit keer openbaar te maken.

To be continued?

Share This Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jorieke 6 mei 2014 at 17:51

  In een ziekenhuis moet er (net als bij andere zorgverleners) volgens protocollen gewerkt worden. En als dat niet gebeurd, mag je klagen. Als je klaagt en er gebeurd vervolgens niets mee, dan ben ik het met je eens dat je je hart op een andere manier lucht. Ik hoop dan ook dat de mensen van Medium Care dit lezen, schrikken en er ook daadwerkelijk een keer iets mee gaan doen. Verdorie, het gaat om een kind!!!
  Heel veel sterkte xx

 • Reply Willemijn 6 mei 2014 at 18:35

  Jullie doen het zo goed!
  Petje af voor hoe jullie je staande houden in deze medische mallemolen.

  Ik vind het schandalig hoe jullie behandeld worden en hoop dat na het lezen van dez blog ze eens wat actie gaan ondernemen.

  Hou vol en laat je niet gek maken(hoe moeilijk dit ook kan zijn).

  Willemijn

 • Reply patricia 6 mei 2014 at 20:03

  Tjee wat een belachelijke gang van zaken zeg. Ik heb zelf in WKZ gewerkt, maar daar nooit communicatie toestanden gehad.
  Als ik de assistent was had ik Elara gewoon mee naar boven genomen naar jullie naar de Medium Care met de mededeling van het wordt NU geregeld. Direct pac nakijken en afspraak.
  Mijn handen gaan ook al jeuken van dit blogje haha. Go papa en mama van Elara!

 • Reply Esther 6 mei 2014 at 22:37

  Jullie doen t super hoor! Goed dat je je zo uit.. Het moet er een keer uit! Wij hebben daar met ons zoontje jayce ook gelegen en ben ook helemaal niet tevreden.. Er ging een keer een uur lang een piep kei en keihard , die arme oortjes het deed bij mij al pijn laat staan bij me zoontje die toen pas een paar maanden oud was. Was niemand te bekennen of deden er laks over, over meerdere dingen eigenlijk , ben zeer zeker niet tevreden en dan moet me zoon dalijk weet geopereerd worden aan zijn hart.. Nou ik trek me mond grwoon open hoor! Wat denken ze wel niet! Veel geluk met jullie knappe dappere meisje !!

 • Reply Miranda 6 mei 2014 at 23:08

  Zo slecht dit… goed dat je dit op deze manier doet, wie weet gaat er inderdaad zo een balletje rollen.

 • Reply Roxanne 17 mei 2014 at 01:03

  Je zou juist verwachten dat je je veilig moet voelen in het ziekenhuis, en al helemaal op een afdeling zoals deze. Ik hoop dat ze dit lezen en dan eindelijk actie ondernemen!
  Slecht toch, dat je op alle normale manieren geen gehoor krijgt en dan van ellende maar een blogje moet schrijven er over…. Het gaat verdikkeme om de gezondheid van een klein meisje!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top