Elara haar nieuwe autostoel!

5 augustus 2014 in B3GALT6 mutatie / Special Needs / x Onderzoeken/resultaten / x Vooruitgang

Gistermiddag hadden we een afspraak bij het revalidatie centrum. Eindelijk was het zover, Elara kreeg een nieuwe autostoel aangemeten. Ik kon er vanwege andere verplichtingen niet bij zijn, maar Erwin hield me d.m.v. foto’s op de hoogte. En toen ik te zien kreeg hoe de nieuwe autostoel er uit zou zien in de auto moest ik even flink huilen. Wat geweldig!!

Carrot 3 Special Needs Car Seat

“De Carrot 3 geeft de juiste ondersteuning aan kinderen die bijvoorbeeld onvoldoende spiercontrole in de nek, de romp, de heupen en/of de benen hebben. Met opties als zijpelotten en een abductieklos kan extra ondersteuning eenvoudig gerealiseerd worden. De standaard set zitverkleiners kunnen door middel van de klittenbandbevestiging zo bevestigd worden dat deze prettig zitten. De standaard 5-puntsgordel, voorzien van bandbeschermers, geeft daarnaast de extra steun en veiligheid die nodig is.

Standaard is de Carrot 3 uitgerust met:

 • zitting met 10 cm in hoogte instelbare rugleuning
 • zitdiepteverstelling 3,5 cm
 • in hoogte instelbare hoofdsteun
 • set zitverkleiners met klittenbandbevestiging
 • 5-punts fixatie met bandbeschermers
 • Afneembare en wasbare hoezen
 • Gordelgeleiders, links en rechts

Uw kind groeit en dan is het uiteraard zeer wenselijk als de autostoel mee groeit. Zowel de diepte van de zitting als de hoogte van de rugleuning kunnen vergroot worden tot een lichaamslengte van maar liefst 160 cm!  Kleine kinderen kunnen de beentjes laten rusten op de zitverlenging. Als het kind groter is kan gebruik gemaakt worden van de in hoogte instelbare voetsteun. Door deze accessoires maakt de Carrot 3 het mogelijk om lange tijd plezier van de autostoel te hebben. Groeit uw kind, dan groeit de Carrot 3 mee! Met de zit- en rugverlengers en de voetsteunen welke in 3 maten verkrijgbaar zijn creëert u eenvoudig en voordelig de juiste autostoel voor uw kind.

De Carrot 3 kan uiteraard ook gemonteerd worden d.m.v. Isofix-bevestiging in uw auto. Zo zorgt u voor optimale veiligheid!

Tevens is het mogelijk om een draaiplaat onder de stoel te monteren, zodat u eenvoudig de stoel richting de deur kunt draaien en uw kind gemakkelijk in of uit de auto kunt tillen.” – Bron: www.onbeperktinbeweging.nl

Er gaan nog wel een paar weken overheen voor we deze autostoel krijgen, maar het wachten is het dus dubbel en dwars waard. Elara zal extra ondersteuning krijgen bij haar rug, haar zij en bij haar hoofd. Ook bij haar billen krijgt ze extra ondersteuning, omdat we een klein mopje op de wereld hebben gezet.

De autostoel kan zo goed als plat, net als wat de kinderwagen kan. De autostoel kan in verschillende standen, dus Elara kan ook hier in groeien en leren zitten. Top!

De volgende afspraak is hier aan huis. Laat de tijd maar lekker snel gaan!

Share This Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply sandra 5 augustus 2014 at 10:02

  Super!

 • Reply Els 5 augustus 2014 at 22:43

  Geweldig fijn voor jullie! Ik ben er ook blij mee voor Elara.

 • Reply Roxanne 12 augustus 2014 at 20:20

  Oh wat super dat jullie een fijne autostoel voor Elara gevonden hebben! Fijn dat fabrikanten bij het maken van autostoeltjes ook denken aan Special Needs kindjes

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top