Mamaswap update #9: Mijn verzonden mamaswap!

16 februari 2016 in Mamaswap

Lieve mamaswappers,

Ongelofelijk wat zijn er veel foto’s gedeeld van uitpakdag! Wat heb ik zitten genieten! Wat kwamen er lieve, mooie pakketten voorbij! Met soms hele creatieve dingen, maar soms ook gewoon hele lieve dingetjes. Je hoeft niet creatief te zijn om er een mooie swap van te maken.

Inmiddels heb ik al het e.e.a. qua mailtjes ontvangen. Vooral van mama’s welke hun verstuurde pakket nergens zien. Ik wil jullie dan ook nogmaals vragen om de moeite te nemen om iets te plaatsen over je ontvangen pakket. Ook als je niet tevreden bent over je pakket, deel dit dan. Probeer het met opbouwende kritiek te doen, dan kan er van geleerd worden. Wie weet wil jouw swapmama het nog een keer proberen.

Ik heb, uit mijn hoofd, 2 a 3 pakketten gezien waarbij ik zelf ook dacht: Ai. Zoals ik al eerder schreef wil ik deze mama’s graag verrassen met toch nog iets moois. Ook hierbij kreeg ik al veel reacties van mama’s welke willen helpen. Jullie zijn geweldig! Deze mamaswap moet super afgesloten worden! En daar ga ik aankomende dagen ook hard voor aan de slag!

Aan iedereen die gemaild heeft sinds uitpakdag: Ik reageer zo snel mogelijk. Ik heb even wat tijd nodig om alles op een rijtje te zetten. Zo zijn er nog steeds 3 dames zonder pakket. Gelukkig gisteren 1 T&T code gekregen en dat pakket komt vandaag aan. Dan zijn er nog 2 mama’s over zonder pakket. Mama 1, Shirley, heeft inmiddels een bos bloemen mogen ontvangen van de verzender. Een schrale troost, maar het is in iedergeval iets. Mama 2, Linda, zit nog steeds op een pakket te wachten. Omdat zowel Linda als ik de verzender kennen, zou het goed moeten komen. Hoop ik.

Aan alle dames op Facebook: Jullie kunnen uitpak foto’s delen via de facebook pagina van MamavanElara of doormailen. Dan neem ik alles mee in een blogje aankomende week. Dat blogje zal even duren, vanwege de vele foto’s. Ik zal geen foto’s van kinderen online plaatsen, hiervoor vraag ik altijd eerst toestemming. Nog even geduld dus voor het overzicht!

Graag wil ik mijn verzonden en ontvangen pakket laten zien aan jullie. Ik ben echt mega verwend. Toen ik de lootjes online liet trekken had ik niet verwacht dat ik een mama zou krijgen welke super bij mij zou passen. Er zijn veel meer super matches geweest, maar och wat was ik blij met mijn swapmama. Ik kreeg namelijk het lootje van Romy. De mama van Ravi en Qwin. En als jullie mijn blog op de voet volgen, dan hebben jullie inmiddels kennis gemaakt met mijn swapmama. Wij organiseren dit jaar namelijk de Rode Neuzen Run niet alleen voor Stichting CliniClowns, maar ook voor Qwin. Vandaag deel ik mijn verzonden pakket en morgen mijn ontvangen pakket.

Toen ik het lootje kreeg van Romy wist ik direct wat ik wilde maken, kopen en doorgeven. Ik wist voor Qwin de perfecte cadeaus, voor Ravi vond ik het moeilijker, want om heel eerlijk te zijn ben ik ‘niet bekend’ met gezonde kindjes. Dat bedoel ik niet gek, maar omdat onze dochter net zo bijzonder was als Qwin, ben ik veel beter bekend daarmee. Handicaps. Ziekte. Strijd. Dat heb ik ook in de brief naar Romy uitgelegd. Ik ben bekend met special needs speelgoed, producten, items etc. Ik weet soms niet eens wat ik voor Elara haar nichtje Joy moet kopen. Ik wist wat ik wilde voor Romy en haar kids, maar ik wilde niet dat ik te direct over kwam. En gelukkig kreeg ik een super reactie van Romy toen zij haar pakket uitpakte. Ik moest mij al dagen inhouden om niet te vertellen dat ik haar lootje had. Ik had ook expres geen foto van de verzonden doos online gezet, want dan wist ze het direct. Ik had de mamaswap doos namelijk met felroze papier ingepakt, daar weer transparant papier om heen gedaan en dat gevuld met confetti.

Benieuwd wat ik verzonden en ontvangen heb? Lees dan snel verder.

Mijn #mamaswap is binnen. Wow wat een doos 😮😮😮😮😮😮 #nieuwsgierig

Een foto die is geplaatst door romy seep : twinmom (@romyseep) op

Haha ik moest me zoooo inhouden! Wat heb ik zitten gniffelen.

Ik kocht voor Romy een muursticker voor in hun toekomstige nieuwe huis. Ook kregen zij en haar partner een fles wijn en een grote fles bier en speelde ik een aantal magazines door van Lotje&Co. Ook kocht ik o.a. een lekker gezichtsmaskertje en een reep Tony Chocolonely.

Ik speelde ook wat dingetjes door naar Romy voor Qwin en Ravi welke van Elara zijn geweest. Ravi kreeg Woezel en Pip waar Elara nooit mee gespeeld heeft en zo kreeg Qwin Elara haar Playgro High Chair Spinning Toy met zuignap. Deze heeft Elara van tante Natascha gehad geloof ik uit mijn hoofd, voor haar eerste verjaardag. Elara had een andere variant waar ze graag mee speelde en wilden wij dit cadeau bewaren tot ze er aan toe was. Maar helaas kwam ze toen te overlijden. Toen ik het lootje van Romy kreeg wist ik direct dat ik dit door wilde geven, Qwin heeft nog maar net zijn (rol)stoel voor in huis en daar zit een tafeltje bij. Hetzelfde tafeltje als welke Elara had voor haar stoel. Het ideale cadeau vond ik voor Qwin. Door de zuignap te bevestigen op het tafeltje. Ideaal speelgoed voor de motoriek en allerlei zintuigen. Ik moest dit cadeau doorgeven. Ik wilde niet dat het jaren in een doos zou liggen en ik het dan misschien ooit weg zou gooien. Er moest mee gespeeld worden. Alsof Elara mij die boodschap doorgaf, want zonder aarzelen en in overleg met Erwin pakte ik het in en kreeg ik warme gevoelens van het idee dat Qwin het misschien kon gebruiken. Dus tante Natascha, jouw cadeau is in goede handen.

Ook kregen de kids nog wat extra’s. Ook van Elara. Ravi kreeg een Nijntje lamp en Ravi gaf ik 2 kleine dingetjes. Iets waar Elara gek op was en ik van beide een extra versie had. Een belletjes armband, waarvan Elara er 2 kreeg van tante Brenda en Qwin kreeg een ‘special needs ventilator’. Een wat? Ik weet niet hoe ik het anders moet benoemen haha. Het is een mini ventilator met licht. Wij leerden dit kennen in het ziekenhuis en Elara was direct gefascineerd. Niet iets om mee te spelen, maar om naar te kijken. Het lijkt wel op een kleine draaimolen met dat licht. Wij gebruikten het ook stiekem als we foto’s met Elara wilden maken. Dan hielden wij dat ding vlakbij de lens en keek ze precies de goede kant op. Haha! Slechte ouders he 😉 Wij kochten er 2 via Ebay ooit. Eentje staat in Elara haar memory kast en de andere lag ook maar in een doos. Elara kon er uren naar kijken, maar ons mopje was dan ook gek op licht.

Kijk @mamavanelara hij slaapt er zelfs mee 😍

Een foto die is geplaatst door romy seep : twinmom (@romyseep) op

Verder maakte ik voor Romy een doosje chocolade. Althans, het doosje had ik al en de chocolade had ik gekocht, maar ik heb het doosje op gepimpt met Romy haar naam. Ook heb ik een doosje thee gegeven met foto labels. Blijft een leuk cadeau vind ik.

Ook maakte ik zelf een logo voor op een kussen. Het was de eerste keer dat ik het probeerde, niet slecht maar ook niet goed vind ik nog steeds haha. Pietje precies he. Ik koos voor de namen van Ravi en Qwin met daaronder een volkswagen bus, waar Romy zo verliefd op is.

Ook stopte ik in het pakket een pompom slinger, een Toet sleutelhanger en een fles Nenuco. Ondanks Romy aangaf niet romantisch te zijn deed ik er zelfgemaakte kaarsen in, laat dat nou net mijn hobby zijn 😉

Waar ik het meeste trots op ben zijn de fotoblokken. Ik kocht bij de Xenos de letter R en de letter Q en ik dook photoshop weer in. Dit kwam er uit na lang gefreubelt te hebben:

Zo goed als alle cadeaus had ik ingepakt. De doos zat nokkie vol. Maar ook de doos versierde ik zelf nog. Ik plakte aan de binnenkant nog een mini slinger gemaakt met washi tape en wat roosjes. Ik strooide wat nep bloemblaadjes door de doos en voor ik de doos afsloot deed ik er nog 2 foto’s in van Ravi en Qwin. Want je bent vertegenwoordiger van Stichting CliniClowns of niet 😉

Volgens mij zat er nog veel meer in de doos, maar ik ben het allang weer vergeten haha. Ik heb weken lang heerlijk geknutseld, gevloekt als iets mis ging maar vooral genoten van het maken van dit pakket. Ik wilde Romy een fijn uitpak momentje geven met praktische cadeaus, leuke cadeaus en cadeaus welke ook echt gebruikt konden worden. En volgens mij, is dat gelukt 🙂

Ik ben blij. Enorm blij. Dit is waar de mamaswap voor mij om ging. Een ander blij maken. En dat je daar een pakket voor terug krijgt is natuurlijk alleen maar mooi.

Helaas is dit wel de laatste mamaswap welke ik organiseer. Althans, in deze vorm. De mamaswap wordt tevaak en letterlijk gekopieerd en ik vind dat simpelweg gewoon niet leuk meer. Er is niks origineels meer aan, zeker als organisatoren letterlijk dezelfde naam gebruiken. Het is goed geweest. Het is een eer dat iemand letterlijk mijn regels en tekst overneemt, want dat betekend dat ik het goed organiseer, maar tegelijkertijd is het niet leuk om achter zulke mensen aan te blijven gaan. Ik weet dat de mamaswap niet de grootste swap is, maar ik weet wel dat het 1 van de betere is qua organisatie en regels. En daar ben ik supertrots op.

Wie weet kom ik ooit met een nieuw project, ik weet het nog niet. De mamaswap voelde als een kind voor mij, zeker na het overlijden van Elara. Het is en was mijn project en ondanks alle stress en een aantal rotte appels heeft de mamaswap mij prachtige herinneren en vrienden opgeleverd. Ik voel mij vereerd dat jullie mee wilden swappen en ik heb 3 jaar lang ontzettend genoten.

Morgen een blogje over mijn ontvangen mamaswap, later deze week een blog met jullie foto’s en zoals beloofd ga ik z.s.m. mailtjes beantwoorden.

Bedankt voor alles!

Liefs,
Kimberley

Ps. De foto’s van Romy haar zoontjes heb ik in overleg geplaatst. 🙂

Share This Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply natasja 16 februari 2016 at 12:21

  Wat een prachtig pakket had je gemaakt. Super zo lief en bijzonder met de doorgeefcadeaus van elara erin. Wauw mooi.
  Wat jammer dat je wilt stoppen met de mamaswap.. vond het echt een heel groot succes! En succes wordt gekopieerd… dat is jammer.. maar gebeurd overal.
  Dank je wel voor de organisatie. Ik heb 2x met heel veel plezier meegedaan.

  • Reply Mama van Elara 16 februari 2016 at 12:36

   Dankjewel voor je lieve woorden! Het zal vast in andere vorm terug komen hoor, tijd voor vernieuwing! 😀

 • Reply Rianne 16 februari 2016 at 12:45

  Weinig woorden maar gewoon een knuffel 🙂 fijn pakket, fijn omschreven… kan geen toeval zijn dat jij Romy mocht verrassen!

  Jammer dat je stopt met mamaswap, maar kan het gevoel heel goed indenken…

 • Reply Mèlanie 16 februari 2016 at 13:12

  Wat een mooie verrassing heb je voor Romy gemaakt. Ik heb getwijfeld om mee te doen, toen ik de keuze had gemaakt was ik net te laat met aanmelden. Dacht bij de volgende mamaswap doe ik mee. Jammer dat je er mee stopt. Een groot succes word jammer genoeg bijna altijd wel nagedaan. Ik ben benieuwd naar wat jij gekregen hebt.

 • Reply Lienberry 16 februari 2016 at 13:54

  Wauwww wat ben je creatief geweest zeg! Heel leuk! Mag ik vragen hoe je die foto letters hebt gemaakt??
  Hoe krijg je dat er zo mooi op?
  Lijkt me een mooi kado om aan de ouders van Kayra te geven namelijk 🙂

 • Reply TasjDutchess 16 februari 2016 at 18:07

  Nou dat vind ik absoluut helemaal niet erg!!
  Fijn juist!
  Mooi gedaan lieffie xxxx

 • Reply Roxanne 21 februari 2016 at 16:49

  Wauw, wat heb je een prachtige swap gemaakt voor Romy! Wat ontzettend balen dat mensen de mamaswap zo enorm kopiëren dat het niet meer leuk is om deze te organiseren…. Maar hopelijk komt het in een andere vorm terug 🙂 (de mamavanElaraswap? De Elaraswap? 😉 ) Ik hoopte ooit, als wij kinderen mogen krijgen, ook mee te kunnen doen

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top