Troostbundel ‘Kindje in mijn hart’

8 mei 2015 in Elara / Review: Boeken

20150507_144714-1“Kindje in mijn hart is een verzameling troostende gedichten voor ouders waarvan tijdens de zwangerschap of daarna een kindje overleden is. De bundel is samengesteld als cadeau voor Moederdag en Vaderdag, dagen die voor ouders van een wolkenkind vaak extra moeilijk zijn. Hun kindje zal nooit (meer) een versje opzeggen of een knutselwerkje mee naar huis nemen, ’s morgens op bed springen of een stevige knuffel geven aan de liefste papa of mama.

De bundel is opgedragen aan kindjes die dagelijks gemist worden en in liefdevolle herinnering meewandelen in het leven van hun familie. Het kindje in hun hart.

Vele ouders gaven de namen van hun wolkenkindjes op voor dit project en deze zijn achterin het boek allemaal te vinden.”

Zo ook Elara haar naam. Toen dit project werd gestart heb ik direct een exemplaar van dit boekje gereserveerd. Ik wilde dat Elara er ook in voor kwam. Zeker in mijn geval helpt dit bij het verwerken van alles wat er gebeurd is. Elara haar naam zien, waar dan ook, betekend dat haar naam in leven wordt gehouden. Ze wordt niet vergeten.

20150507_144925-1In het boekje staan een aantal gedichten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet direct het hele boekje doorgelezen heb. Hiervoor neem ik de tijd en als ik weer eens verdrietig ben, of verlang naar Elara, dan lees ik een gedichtje uit deze troostbundel.

Er staan een aantal kleine illustraties in het boek, niet teveel poespas. Gewoon waar het om draait, mooie gedichtjes welke ‘horen’ bij het verlies van een kind.

Achterin het boek staan een aantal pagina’s met de wolkenkindjes. Soms zonder naam, soms alleen 1 datum omdat het kindje op de geboortedag overleden is. En dan staat daar Elara. Mijn kindje. Mijn wolkenkindje. Het kindje in mijn hart.

20150507_144802

Bij het reserveren van deze bundel kon je ook een naamengeltje bestellen. Natuurlijk willen we dat, zoals ik al schreef ben ik heel erg op zoek naar zulk soort dingetjes. Of het nu een mooi plekje in de memory vitrine kast krijgt, of ergens anders, dit zoek ik, om mooie herinneringen mee te maken.

20150507_145021

Er zijn nog bundels beschikbaar voor de liefhebber. Het boekje zonder naamengeltje kost €10,- en met naamengeltje kost het €13,-. Beide zijn inclusief verzendkosten. Je kunt het boekje HIER bestellen.

Share This Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply sandra 8 mei 2015 at 19:16

  Wat mooi dit boekje! Hoop dat jullie er troost uit kunnen putten.

 • Reply wendy 8 mei 2015 at 20:55

  Een lieve knuffel voor de moeilijke dag die Zondag komen gaat! Prachtig dat Engeltje

 • Reply Roxanne 11 mei 2015 at 00:24

  Mooi! Hopelijk kun je er wat troost uit halen <3

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top