Poepie ongeduld

19 september 2013 in Elara

Ik schreef het van de week al, en ik quote mezelf even terug: “… Elara is anders. Anders dan andere kindjes. En soms doet dat wel eens pijn. Vooral nu alle mama’s hun kleintjes goed opgroeien, ontdekken, lachen, draaien, gek doen, noem maar op. En dan kijk ik naar mijn meisje, en is zij helemaal nog niet zo ver als de rest. En dan te weten dat Elara van de juli kindjes één van de oudste is.”

Dit stukje ging over dat Elara nog helemaal niet bezig is met draaien, hardop schaterlachen en kletsen. Nadat ik het blogje had geschreven had ik even tranen in mijn ogen omdat het mij deed opluchten. Erwin vond het heel sterk en eerlijk en hij begreep me goed. Een kennisje van mij reageerde nog op mijn blog met deze woorden en ze sloeg de spijker op de kop. “Het is ook heel herkenbaar, de andere gaan allemaal door en ondanks dat Elara vooruitgang boekt, lijkt het als of ze stil staat. Ze moet het allemaal op een andere manier doen en dat kost haar ws teveel energie op het moment. Maar haar moment komt straks, ze heeft nu eenmaal een achterstand daarin.”

En geloof het of niet, maar Elara heeft een enorme drukke dag achter de rug. Vanmiddag voor de visite kwam ging ik even bij haar zitten en daar ging ze ineens. Vanuit haar tenen kwam ineens wat gebrabbel. Het klonk eerst een beetje als miepen (huilerige toon wat geluidjes) maar ineens kwam er iets heel nieuws voor mij. Ze begon een verhaaltje te vertellen! Ze was aan het ‘kraaien’! Ik heb het kunnen filmen en ik ben zo ongelofelijk trots! Op het moment dat het gebeurde had ik het niet direct door, pas toen ze in slaap viel besefte ik me wat er was gebeurd. En toen ik het filmpje terug zag bleven de tranen even stromen.

In het boekje Oei ik groei staat dat we het moeten stimuleren. Terug praten of de geluidjes nadoen, alles om haar te stimuleren. Ook is Elara vandaag heel druk geweest met voelen. Voelen aan stofjes, proberen Nijntje vast te pakken en als klap op de vuurpijl tijdens het buidelen bij papa begon ze ineens heel druk te doen en haar hoofdje te bewegen. Ze probeerde hem op te tillen! Echt waanzinnig!

Ik ben een happy camper!

Share This Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Aad 20 september 2013 at 13:12

  Ik hoorde haar echt OPA zeggen……..of droom ik

  • Reply Mama van Elara 20 september 2013 at 14:41

   Volgens mij zei ze: Opa ik heb een volle luier!

 • Reply Sandra 20 september 2013 at 23:26

  Yeahhh! Alles op haar eigen tijd 🙂

 • Reply brenda 21 september 2013 at 12:07

  Ohhh wat schattig zeg!!
  En alles op haar tijd….en dan zie je alles vanzelf voorbijkomen.
  Zo lieff popje hihi xxxx

 • Reply Mariska 22 september 2013 at 10:03

  Ah echt lief zeg 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top