Gehoorapparaatje aanmeten

13 augustus 2014 in B3GALT6 mutatie / Elara / x Onderzoeken/resultaten / x Vooruitgang

Afgelopen dinsdagmiddag zijn we met Elara naar Beter Horen hier in het ‘dorp’ geweest om een gehoorapparaatje aan te meten bij Elara. Op advies van de KNO arts in het Sophia beginnen we met 1 oortje. Nu komt dit goed uit, want Elara ligt vanwege haar gedraaide nekwervel nog steeds het meeste op rechts. Haar linkeroortje is dan ook aangemeten en nu moeten we wachten tot we het gehoorapparaatje krijgen. Daarna gaan we terug naar de KNO arts zodat deze het apparaatje kan instellen. Normaal doet de audicien dit ook, maar omdat Elara haar gehoorgang anders in elkaar steekt, doet de arts het liever.

De service was heel fijn bij Beter Horen. We hebben al vaak met bedrijven/instanties te maken gehad die geen goede service aanbood. Het blijft altijd spannend of er niets iets raars wordt gezegd of gedaan. Maar dit keer gelukkig niet.

Met een soort lightsaber hebben ze een propje schuim in haar oortje gestopt. Hier zit een touwtje aan. Het lampje is nodig om de gehoorgang goed te zien. Daarna wordt er met een ander schietapparaat wat gel in haar gehoorgang gespoten welke langzaam verhard. Het propje schuim zorgt er voor dat de gel niet door kan lopen en als de gel eenmaal hard is, wordt het uit het oor gehaald door zachtjes aan het touwtje te trekken. Resultaat, een perfecte afdruk van het oor.

Elara was echt heel erg moe tijdens het aanpassen maar ze is heel zoet geweest, het was dan ook zo gepiept.

We konden uit een aantal gehoorapparaat exemplaren kiezen. We zijn uiteindelijk gegaan voor de Phonak Nios III S. In het roze! Joepie!!! Over +/- een weekje zal het apparaatje klaar zijn en dan krijgen we hem voor een proefperiode mee. Geen idee of we gelijk de roze krijgen, maar dat maakt verder niet uit.

We hebben ook al een deel van de rekening gezien, helaas worden gehoorapparaatjes niet volledig vergoed. Auch! En het zijn geen kleine bedragen. Misschien binnenkort maar een nier gaan verkopen ofzo.

Maar goed, binnenkort zal Elara dus het werkende apparaatje krijgen en we zijn enorm benieuwd hoe ze zal reageren. Ze hoort heel erg gedempt, en straks ineens door één oortje heel zuiver. Spannend!!

Share This Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply TasjDutchess 13 augustus 2014 at 15:21

  Oow wat een mooi ding! Jammer ze zo duur moeten zijn 🙁

 • Reply sandra 13 augustus 2014 at 15:53

  Je ziet inderdaad aan haar koppie dat ze moe is en dan toch zo zoet!! Ben inderdaad ook benieuwd hoe Elara er op gaat reageren. Wel super dat het volgende week al klaar is!

 • Reply Saskia 13 augustus 2014 at 17:27

  Mooi kleurtje. Lijkt me wel bij Elara passen.
  Enne, vergeet vooral niet om het deel van de rekening dat niet vergoed wordt op te geven als bijzondere zorgkosten bij de belastingaangifte! Daar mag je trouwens ook de reiskosten naar het ziekenhuis e.d. opgeven. Misschien wel al bekend bij jullie, maar toch.

 • Reply Els 14 augustus 2014 at 00:11

  verkoop maar geen nier Kimmie, over hoeveel gaat het…even denken

  • Reply Mama van Elara 14 augustus 2014 at 17:12

   Hoeveel het is laat ik in het midden. We vinden wel een manier 🙂

 • Reply Marjolijn 14 augustus 2014 at 13:06

  Tipje; Heb je al bij je verzekering gevraagd of er ook een vergoeding in je aanvullende verzekering zit voor de eigen bijdrage? Vaak kan de audicien dat niet rechtstreeks declareren. Het is iig een mooie 🙂

  • Reply Mama van Elara 14 augustus 2014 at 17:16

   Hoi Marjolijn, dankjewel voor je bericht! Dit hadden we inderdaad na gekeken en dat blijkt 100 euro te zijn 🙂

   • Reply Marjolijn 14 augustus 2014 at 23:35

    🙂 graag gedaan, alle beetjes helpen. Voordeel van 1 hoortoestel per x is ook maar 1x die wettelijke eigen bijdrage.. Gelukkig betalekmmog geen eigen risico voor haar! Ik weet niet waar jullie verzekerd zijn, maar ik werk voor een zorgverzekering, dus als heb misschien nog welnemen paar tips 😉 als je intresse hebt mag je me mailen 😉

 • Reply Roxanne 17 augustus 2014 at 17:36

  Fijn dat alles zo goed verliep bij de audicien, en dat jullie een roze exemplaar konden kiezen! Hopelijk kunnen jullie via de tips van anderen een deel van de kosten toch vergoed krijgen zodat het beter betaalbaar is

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top