Welkom in Voorschoten

24 juli 2016 in Dagboek: Lieve Elara

13707399_1783161308573444_1898706269_nLieve Elara,

Gisteren was een hele spannende dag voor zowel papa als mama, het was tijd voor een nieuw hoofdstuk. Papa heeft mama geholpen met de verhuizing naar het pittoreske Voorschoten, waar zij vanaf nu samen woont met Rob. Mama kent Rob via de CliniClowns, hij is daar al 5 jaar vrijwilliger, en inmiddels is daar een bijzondere romance uitgekomen. Mama voelt zich dus ook super.

De verhuizing zelf is waanzinnig snel gegaan. De afgelopen twee weken heeft mama had gewerkt om al jouw spulletjes samen met papa uit te zoeken en te verdelen om daarna in dozen te stoppen. Het meeste zat nog in een doos van de verhuizing naar Veendam, maar mama wilde het beter uitgezocht hebben. Ook de spulletjes uit mama haar verleden wilde ik uitgezocht hebben en dus was dat hard aan de slag. Rob had via zijn werk een busje voor de verhuizing geregeld en zo stond hij gisteren om 10 uur al in Veendam.

Het was een beetje gek natuurlijk, jouw papa en mama haar nieuwe vriendje, maar alles ging helemaal super. Rob en papa hebben elkaar al veel vaker ontmoet en de sfeer is gewoon fijn. Het is ook niet zo dat mama tijdens de relatie met papa al een nieuw vriendje had. Het was er wel vrij snel na, maar mama wilde een man zoals Rob niet laten schieten, zeker niet als onze (rode) neuzen dezelfde kant op wijzen.

De rit naar Voorschoten was voor mama wel even gek, want de afgelopen dagen heeft mama toch veel moeten huilen. Het is allemaal ook niet niks. Mama voelde alsof ze papa achterliet, maar om verder te komen moest dat hoofdstuk toch afgesloten worden. Vele gesprekken gehad met papa om papa zo goed mogelijk in Veendam ‘achter te kunnen laten’. Papa en mama zijn bijna 7.5 jaar samen geweest en in die 7.5 jaar hebben we een traditie gehad waarbij we eens in de zoveel tijd onder elkaars kussen een kaartje legden. Mama legde haar laatste kaartje gisteravond onder papa zijn kussen. Een aanmoedigingskaartje, want papa heeft nu de tijd (nodig) om met zichzelf aan de slag te gaan. Dat wilde hij graag. En daar support mama hem helemaal in.

Eenmaal in Voorschoten stond de verhuishulp al te wachten, althans… Te wachten…. De dames zaten heerlijk aan het water aan de overkant van het appartementencomplex. Het was heerlijk weer. Brenda, Lindsay en Marcella (3 dames van de Rode Neuzen Run) hadden zich opgeofferd om te komen sjouwen. En daar kwam mama mooi mee weg, want zij moest de bus uitladen omdat ze wist welke doos waar heen moest. Sommige naar boven, of naar de schuur of naar de opslag. Vlak nadat we begonnen waren met uitladen kwam één van de beste vriendinnetjes van Rob aangefietst om te helpen. Jolanda was na haar nachtdienst ook gekomen om te komen sjouwen. Ha! Girlpower dames!

13704326_316041882067820_1388866628_n

13743516_272337036475582_529617177_n

Foto van Marcella

Binnen 30 minuten was het hele busje gewoon al leeg. Zowel papa als Rob en de 4 stoere dames hebben zich niet laten kennen en hebben alle spulletjes steeds 3 hoog (lees: geen lift) getild. Mama had dus mooi geluk dat zij in het busje moest werken 😉

Toen we klaar waren heeft mama alle dozen met jouw spulletjes terug gezet in de bus en Rob heeft deze ’s avonds naar de opslag gebracht waar het hoog en droog staat. Jouw memory kasten moet mama nog in elkaar zetten, maar dat gaat mama waarschijnlijk pas toen nadat we begonnen zijn met verbouwen. Jaja, Rob heeft het huisje waar we nu in wonen nog maar net gekocht en de keuken en badkamer moeten flink verbouwd worden. Het wordt dus ook echt gelijk ons huisje.

Jouw urntje staat ook hier. Mama en papa hebben er nog een gesprek over gehad en voor nu is jouw urntje toch met mama mee. Ook papa wilde dat. Mama is elke dag wel met jouw urntje bezig, terwijl papa dat niet heeft. Hij wilde op andere manieren jou eren en vond dat mama het urntje mee moest nemen.

De hondjes zijn nog wat van slag, maar wennen rustig. Zo lagen ze beide helemaal ontspannen te slapen na de avond wandeling. Ik heb ze geen enkele keer gehoord afgelopen nacht, dus dat is ook goed gegaan. Ze hebben ook al hun spulletjes, mama wilde ook dat direct alle mandjes, speeltjes en kleedjes er waren voor ze, zodat ze gelijk hun eigen plek weer hebben.

Vandaag gaat mama met Rob en de hondjes naar Amersfoort, voor een meeting met de organisatoren van de CliniClowns vrijwilligersdag, en dan later vanmiddag nog even kort wat dozen uitpakken maar vooral uitrusten. De stress van afgelopen dagen heeft mama veel gedaan.

Het was dan ook vanmorgen even wennen om de eerste wandeling te doen, normaal deed papa deze. Ondanks mama geen ochtend persoon is was de wandeling wel even fijn. Iets over 7 uur liep mama al met de hondjes buiten en waren Marley en Pepper al fijn aan het ochtend gymnastieken. Daarna weer naar huis en 3 verdiepingen omhoog. Is toch wel even wennen want we waren alle drie buiten adem eenmaal boven. Haha! Maar dat geeft niet, mama gaat nog sportief worden!

Gisteren, vlak voordat papa ‘afscheid’ nam en weer terug naar Veendam ging gaf hij zowel Rob als mama nog een kaartje. Mama kreeg twee kaartjes, waarvan eentje uit jouw naam. Heel bijzonder. Maar wat nog mooier was dat Rob ook wat voor papa had gekocht. Hoe mooi is dat? Mama haar ‘mannen’. Ik moest ook gelijk een traantje laten dat ze aan elkaar hadden gedacht. Dat laat ook wel zien hoe bijzonder deze situatie is. Er is geen strijd, er is geen jaloezie of haat, er is alleen maar liefde. Iedereen gunt elkaar het beste. Zo kan het dus ook.

Mama is gezegend. Ondanks alles. Vanaf nu gaat mama hard aan de slag om er een mooie toekomst van te maken samen met Rob en de hondjes. En daar hoort papa ook gewoon bij. Alleen vanaf nu ietsjes anders.

Mama houdt van jou moppie.
Tot snel!
<3

Share This Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Daniëlle 24 juli 2016 at 09:05

  Mooi!!! Ik vind het zo bijzonder! Ik wens je heel veel geluk , samen met Rob!

 • Reply TasjDutchess 24 juli 2016 at 09:55

  Niks dan liefde!
  ♡♡♡

 • Reply marjon 24 juli 2016 at 20:10

  Wat mooi maar vooral heel bijzonder!

 • Reply Roxanne 31 juli 2016 at 15:51

  Enorm bijzonder en mooi!
  Beiden succes met jullie nieuwe ‘hoofdstuk’

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top