Pats!

9 januari 2015 in Dagboek: Lieve Elara

Lieve Elara,

In 24 uur is er heel veel gebeurd. Heel veel. Een deel houdt mama voor zichzelf, maar wat mama wel wilt delen is wat er vandaag gebeurd is. Vanmorgen hadden papa en mama een gesprek bij een psychologe, maar het voelde voor mama en papa niet zo goed. We voelden geen klik en voelden dat we niet ver zouden komen met deze psychologe. Mama en papa zoeken iemand die het gesprek leidt en niet iemand die alleen kan zeggen dat ze het zo erg vindt.

Toen papa en mama klaar waren met het gesprek zijn we kaarsen gaan kopen bij de Hema. We vonden prachtige roze stompkaarsen in de vorm van een hart. Precies wat mama wilde. We kochten drie stuks, zo kan mama vooruit. Sinds jij niet meer bij ons bent heeft mama overal kaarsjes aan.

Toen papa en mama thuis kwamen en onze jassen ophingen zag mama vanuit haar ooghoek iets op de grond liggen. Mama keek de woonkamer in en daar lag half op de grond, half op tafel de grote waxinebol (deze vorm) welke mama vorige week gekocht had. Roze kleur, van redelijk dik glas en met allemaal mooie woorden op de zijkanten. Gekocht bij de Action. Het kaarsje in de houder had voor het laatst gisteravond gebrand. Hoe deze bol gesprongen kan zijn weten we nog steeds niet. Het eerste wat we dan ook zeiden was of jij het gedaan zou kunnen hebben.

Mama schreef het gisteren al, hoe wanhopig ze op zoek is naar je. Zou het?

De hondjes waren alleen thuis, in hun bench en normaal raakt Marley snel in paniek als er thuis iets zou vallen of kapot gaan, maar hij was gewoon rustig toen we thuis kwamen… Zou het?

Zou dit jouw signaal zijn geweest?

Share This Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Debbie 9 januari 2015 at 17:40

  Wat vervelend dat jullie geen klik hadden met de psycholoog, hoop dat jullie snel iemand vinden die wel bij jullie aansluit.

  Zou ze de waxinebol niet mooi gevonden hebben…hihi Zelf denk ik wel dat ze even wilde laten weten dat ze dichtbij jullie is. Hou die gedachten maar gewoon lekker vast als dat fijn voelt.

 • Reply Patricia Schmitz-Heres 9 januari 2015 at 18:00

  Het zou inderdaad kunnen dat ze er was. Die kleine dingetjes zijn om te koesteren!

 • Reply Shirley 9 januari 2015 at 18:12

  Oh ik krijg kippenvel na je blog van gisteren. Ik hoop zo voor jullie dat zij het is <3

 • Reply Laura 9 januari 2015 at 18:20

  Vervelend dat er geen klik was met de psychologe, maar verstandig van jullie dat jullie op zoek gaan naar iemand die wel bij jullie past.

  En misschien wil Elara jullie op deze manier wel laten weten dat ze bij jullie is. Dat ze jullie net zo mist als jullie haar.

  Heel veel sterkte met alles een plekje geven.

 • Reply Muriel 9 januari 2015 at 22:25

  Sterkte nog even zonder een fijne, goede psycholoog.
  Ik hoop ook dat het Elara was

  Liefs van Muriel

 • Reply brechje 10 januari 2015 at 14:02

  Lieve allebei, lang getwijfeld of ik jullie dit moet sturen, maar ik doe het toch. Wat jammer dat jullie geen klik hebben met de psychologe om jullie verdriet te kunnen verwerken. Wellicht kan Ilja dat wel: http://rouwpraktijkbrasa.nl/ Ik had destijds heel veel steun en hulp aan/van haar. Misschien denk je nu wel; waar bemoei jij je mee?? ik ben immers een wildvreemde… Je/ jullie verhaal grijpt me aan en ik zou graag wat voor jullie doen. Als het sturen van deze link dan ook maar een beetje helpt, dan doe ik dat… hopelijk hebben jullie een klik!

 • Reply Gwen 10 januari 2015 at 14:59

  Het was haar vast! Ik geloof daar ook in ­čśÇ

 • Reply Anneleen 11 januari 2015 at 13:59

  Jammer dat er geen klik was met de psychologe. Maar goed dat jullie dit onder ogen zien en op zoek gaan naar een andere… Je kan alleen maar goed geholpen worden wanneer je je goed voelt bij een psycholoog en je je verhaal kan doen. Ik geloof ook dat Elara even gedag is komen zeggen. Houd die gedachte maar goed vast…

 • Reply Sandra 11 januari 2015 at 16:29

  Ik denk dat het jullie meisje was! Het feit dat jullie direct aan haar denken bij ‘iets’ waarnemen of het vinden van zoiets, is vaak ook teken dat zij het wel is geweest! Ik geloof daar in ieder geval wel in!
  Wat vreselijk jammer dat deze pyschologe het niet voor jullie is… maar vind het goed dat jullie dat ook gewoon aangeven en hoop echt dat jullie snel iemand vinden waar jullie wel wat aan hebben!

 • Reply Roxanne 25 januari 2015 at 21:30

  Jammer dat er geen klik was met de psychologe, hopelijk wel met de persoon die jullie nu gaat helpen (ik denk dat jullie wel aangegeven hebben dat de klik er niet was)
  Als jullie gevoel zegt dat het Elara was, dan is zij dat meestal ook. Fijn dat het haar gelukt is om jullie een ‘teken’ te geven ­čÖé

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top