Jouw vierde verjaardag…

17 juni 2017 in Dagboek: Lieve Elara

Lieve Elara,

Eergisteren was het al weer jouw 4e verjaardag. Geboortedag, feestdag, dappere dodo-dag. Het beestje moet een naam hebben, maar wij vierden vier jaar ‘jou’.

Inmiddels hebben we zowel op jouw sterfdag als geboortedag een aantal tradities en die houden we er in. Ze zijn fijn, we voelen ons er goed bij en het geeft geen enorme lading, die er natuurlijk al dagen lang is. Mama heeft zich in de aanloop naar jouw verjaardag anders gevoeld dan vorig jaar. Vorig jaar was mama ruim 2 weken lang helemaal ontdaan, wat niet helemaal gek is want papa en mama waren uit elkaar en inmiddels was Rob al in mama’s leven en logeerde mama bij Natascha en Peter en was zij druk met Circus CliniClowns. Dit jaar pakte mama het was rustiger aan. Dat zorgde er voor dat de aanloop naar jouw verjaardag een stuk gemoedelijker ging in mama’s hoofdje maar de dag voor jouw verjaardag hakte het er ineens in. Misschien een slim idee om aan Rob te vragen of hij volgend jaar ook de 14e vrij wilt houden. Mama voelde zich namelijk extreem alleen, verdrietig en heeft 1 paniekaanval gehad.

Een aantal weken geleden hebben papa, mama en Rob na zitten denken over een taart. Wat willen we dit jaar. Mama gooide wat ideetjes in de groep en papa koos uiteindelijk het thema. Het werd Vera Vlinder. Vera Vlinder is eigenlijk de vrolijke vlinder Blossom uit Playgro’s Dingly Danglys collectie, maar wij noemden haar Vera. Eén van jouw allerliefste knuffels. Mama’s tante, Ersilia, maakt al sinds mama zwanger van  jou was haar taarten, dus ook dit jaar bestelden wij onze taart bij My sweet heart wish en we zijn ook dit jaar weer behoorlijk verrast hoe mooi jouw taart is geworden.De taart smaakte weer goddelijk! Papa, mama en Rob hebben heerlijk zitten smullen.

De dag zelf verliep rustig. Er was onweer en bewolking voorspelt, maar eenmaal bij het Grevelingenmeer lieten we letterlijk alle nare ‘buien’ achter ons en reden we een prachtige blauwe hemel tegemoet. Het waaide enorm hard, maar door de temperatuur was het heerlijk vertoeven bij ‘jouw’ strandje. Papa en mama hebben 2 jaar geleden op jouw tweede geboortedag spontaan besloten te willen vliegeren. En dat doen we nu al 3 jaar op jouw dag. Bepakt en bezakt kwamen we met zijn drietjes en Marley en Pepper aan en hebben we eerst heerlijk gepicknickt. Mama had een groot kleed meegenomen, papa de koelbox en met een drankje en ijskoude watermeloen zaten we heerlijk aan het meertje. Er was echt geen kip te bekennen! Precies zoals we het fijn vonden. Papa en Rob gingen al snel lekker zonnen en mama voelde zich even heel erg gezegend. Samen met ‘haar’ mannen kan ze jouw dag vieren. Geen ruzie, geen gezeur, veel gelachen en veel herinneringen opgehaald.

Een uurtje later zijn we gaan vliegeren. De vliegers die papa en mama normaal gebruiken bleken niet tegen de harde wind op te kunnen, maar Rob had wel een hele gave vlieger. Een echte! En dat zorgde voor een lach van oor tot oor op papa en mama’s gezicht!Terwijl papa zo in het vliegeren op ging en er een nieuwe hobby bij heeft zat mama Rob stiekem uit te lachen, want die vond er echt helemaal niks aan. Nu weet mama wel waarom, want hij kon het stiekem gewoon niet 😉

Rob heeft heerlijk met Marley en Pepper liggen spelen en een oogje in het zeil gehouden terwijl papa en mama aan het vliegeren waren naar de hemel. Steeds hoger en hoger, wiegend op de wind.

Na het vliegen zijn we met zijn alle naar Hetty’s gegaan. Hetty’s is een restaurant in Ooltgensplaat waar papa en mama al jaren komen. Nu is het meer een chique snackbar, maar de frietjes zijn er zó enorm lekker! Om de dag dus lekker luchtig te houden zijn we lekker wezen eten bij Hetty’s. In het zonnetje, op het terras, proostend op jou en waar papa en Rob mama helemaal in de maling aan het nemen waren en ze mij op een komische manier lekker belachelijk liepen te maken. Stelletje gluiperds! En toch kan mama extreem genieten als ze papa en Rob zo samen ziet. Zelfs als ze mama een beetje uitlachen om haar eigen dingetjes.

Na een fijne middag aan het water zijn we rustig naar huis gereden waar Rob nog een verrassing had voor mama en papa. Helaas was zijn plannetje een klein beetje mislukt, want hij had voor papa en mama een kaart gemaakt en opgestuurd maar alleen die van mama was aangekomen. Ook jij kreeg een mooie kaart van Rob, een hele grote! Papa zijn kaartje kwam gisteren binnen, deze krijgt papa maandagavond als mama en Rob bij het circus zijn geweest om weer een dagje vrijwillig te komen helpen. We kregen ook nog kaartjes thuis van de Juli Mama’s, Liesbeth en Bram, Marijke en haar gezinnetje en van opi en omi. Van andere opa en oma kregen we een lief berichtje, net als van tante Daphny, ome Rudy en jouw nichtje Joy. Ook op Instagram, Facebook en Twitter leefde jouw naam weer op, veel mensen die stil stonden bij jouw verjaardag en de moeite namen om mama een berichtje te sturen. Dat betekend zo enorm veel! Mensen zijn steeds minder bang om jouw naam te noemen, iets waar mama hard voor strijd. Want natuurlijk, wanneer iemand jouw naam noemt kan dat voor tranen zorgen, maar wanneer iemand jouw naam niet noemt, breekt mijn hart.

Papa is met de hondjes terug naar het hoge Noorden gereden ’s avonds waardoor mama en Rob nu een paar daagjes voor zichzelf hebben. Zo zijn we gisteren en vandaag een beetje wezen shoppen, hebben we rustig kunnen sporten (mama heeft spierpijn!) en hebben we vandaag wat zomerse aankoopjes gedaan om een prachtige zomer tegemoet te gaan. Met en zonder de hondjes. Vanavond gaan Rob en mama stappen (waar is mijn rollator?) en morgen gaan we een hele dag naar het strand.

Al met al dus mooie dagen gehad. Emotionele, maar mooie dagen.

Team Elara, een team waar mama behoorlijk trots op is!

Wij houden van jou moppie! En wij niet alleen, je bent zo enorm geliefd!

Liefs van papa, mama en Robbie.

Share This Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Louzie 18 juni 2017 at 10:47

  Zo mooi dat jullie dit met elkaar kunnen doen. <3

  Fijne zondag!

  Liefs,
  Louzie

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top