Gekke mama…

29 maart 2016 in Dagboek: Lieve Elara

Lieve Elara,

Wat kan mama toch af en toe een beetje gek zijn. Haar vorige blogje aan jou klopt niet helemaal. Vorig jaar was jij namelijk ook al niet bij ons met Pasen. Je was nog maar net overleden. Ik denk omdat het nog maar ‘net’ was, mama voelde alsof je er nog wel bij was. Maar het inmiddels al 2 jaar geleden. Mama is maar een klein beetje een warhoofd.

Papa en mama hebben gelukkig een fijne eerste Paasdag gehad. We hebben samen gebruncht en jouw stoeltje bij de tafel gezet. Voordat we al dat lekkers gingen aanvallen hebben we even stil gestaan bij jou. We hebben speciaal voor jou je bedlampje op tafel gehad en een konijnenkaarsje gebrand. Op jouw stoel zaten Gekke Gerrit en Hongerige Henry.

Wat heel bijzonder was, was toen Marley en Pepper bij jouw stoel kwamen snuffelen. Als jij namelijk thuis kwam vanuit het ziekenhuis deed Marley altijd een dansje. Zo blij was hij dan. En kijk eens wat hij deed bij jouw stoel…. Ook het dansje. Mama moest even een traantje laten op dat moment.

Papa en mama hebben niet heel uitgebreid gebruncht, maar wel gewoon fijn samen. Omdat de brunch voor mama emotioneel was is ze daarna even fijn gaan tukken en zijn papa en mama ’s middags even met de hondjes gaan wandelen. Het waaide flink, maar de hondjes vonden het geweldig. Even lekker rauzen en uitwaaien. Pepper had een dolle bui en rende zo een weiland in van iemand en Marley was lekker aan het ravotten met de bal in de modder.

’s Avonds hebben papa en mama samen zitten gourmetten. Niet zozeer omdat het Pasen was hoor, maar meer gewoon ‘waarom ook niet’. Ook dit iets kleiner uitgepakt dan normaal, maar het was precies goed voor hoe mama zich voelde. Het gourmetten voelde even als een geluksmomentje, zei papa. Een stukje luxe. En dat was het ook. Want zoveel willen en kunnen papa en mama niet meer sinds jouw overlijden.

Tijdens het gourmetten had mama wat alcohol gedronken en de volgende ochtend had ze ook gelijk door dat ze dat niet meer gewend was. Sodeju. Het is te merken dat mama een dagje ouder wordt ­čśë

Tweede paasdag was een rustige dag. ’s Avonds hebben we alle restjes opgegeten en zijn papa en mama heel vroeg naar bed gegaan. Zo moe waren we van alle dagen.

Jeetje moppie, je bent al bijna anderhalf jaar niet meer bij ons en je zou in Juni 3 jaar zijn geworden. Het is zo moeilijk om jouw vriendjes en vriendinnetjes welke ook deze leeftijd hebben te zien groeien en ik zal nooit weten hoe je eruit gezien zal hebben met deze leeftijd. Al weet ik ├ę├ęn ding zeker, je zou het mooiste haar van iedereen hebben gehad. Ik denk met kleine krulletjes, net als papa.

Veel liefs,
Mama.

Share This Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Birgit 29 maart 2016 at 17:23

    De tijd gaat soms onbedoeld erg snel. Jullie hebben het met pasen dit jaar mooi aangepakt.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

    Back to top