In actie voor Stichting CliniClowns: De Rode Neuzen Run Voor Elara – Het foto/video verslag en een tijdelijke tussenstand!

18 mei 2015 in CliniClowns / Rode Neuzen Run Voor Elara

Wat heb ik naar deze dag toegeleefd zeg! De laatste paar dagen bouwde de spanning bij mij op en de nacht voor de run kon ik amper van de zenuwen slapen. Positieve zenuwen, dat absoluut.

De afgelopen dagen heb ik veel last minute dingetjes geregeld. Voor diegene die mij kennen regel ik altijd alles tot in de puntjes, zeker als het om zoiets gaat als deze sponsorloop. Want natuurlijk rennen we voor Stichting CliniClowns, maar het allerbelangrijkste: We rennen om Elara te eren. Daar ging het om. En daarvoor haalden wij met zijn alle weer geld op voor Elara haar helden, de CliniClowns. Ik had vanalles zelf gemaakt: Sponsorformulieren, stempelkaarten, de cheque, naam’nummers’, decoratie, medailles en ga zo maar door. Dat is wie ik ben, ik houd van detail. Het houdt me bezig. Zeker als het met mijn dochter te maken heeft. Onder de namen van alle runners stond een afdruk van Elara haar handje, net als op de medaille. Overal had ik het bekende Elara lettertype gebruikt, en overal waar een puntje op stond, denk aan de letter i, had een rood neusje. Voor de CliniClowns.

Om half 12 reden wij hier weg om nog het e.e.a. op te bouwen. We hadden prachtig weer en daar hebben we enorm geluk mee gehad. Zaterdag was het erg regenachtig en vandaag wat somber. Gisteren was dus perfect. Elara heeft het zonnetje laten schijnen.

We hadden pionnen met afzetlint neergezet, de parasol opgehesen, ballonnen opgehangen en toen we Elara haar spulletjes neer gezet hadden was het wachten tot alle runners met aanhang kwamen. Ik had Elara haar bedlampje en haar Beer meegenomen, samen met 2 foto’s. Eén van Elara met haar lepeltje, en een foto van Elara met Clown Ziep en Bes. Langzaamaan druppelde iedereen ‘binnen’ en was het wachten tot het startschot gegeven kon worden. Hiervoor had ik Josine van Stichting CliniClowns uitgenodigd. Josine is redactrice bij de stichting en doet normaal nooit zulk soort dingen, maar wij hebben een speciale band met Josine omdat zij degene was welke ons thuis kwam interviewen over Elara en haar band met de Clowns. Elara kreeg van Josine ook knuffel Toet dus ik kon geen beter persoon bedenken dat Josine. Gelukkig kon Josine vrij maken, het was immers zondag, en gaf zij het startschot voor het begin van de Rode Neuzen Run Voor Elara. Daar gingen we!

Een volledige ronde was 100 meter en je denkt misschien dat dit peanuts is, maar de meeste onder ons rennen geen meter en dus was het behoorlijk afzien. Door in het zonnetje te rennen was het ook nog eens bloedheet, maar ik had gelukkig water geregeld. In rode bekertjes natuurlijk hihi. Bij de start stonden de stempelaars en ook de stempels had ik speciaal uitgekozen. Een hartje, een ster, een vlinder en een bloem. Speciaal voor Elara. Ook daar was over na gedacht. Af en toe werd er voorgepiept bij het stempelen (it was me!) en hop, de volgende ronde werd gerend. Of gelopen. Het was pittig, maar dat maakte niet uit. Lopen of rennen, elk rondje was er één. Elk rondje leverde centjes op en het maakte totaal niet uit of je kruipend de finish over kwam of rennend en er niets aan de hand was. Wat zaten er een paar fanatiekelingen tussen zeg! Stelletje uitslovers 😉

Ook Marley en Pepper hebben symbolisch meegerend. En ook zij hadden een aantal sponsors. Ze vonden het geweldig. Zelfs Pepper! Onze kleine diva was even geen diva, en rende vrolijk met Erwin mee.

De sfeer was waanzinnig. Er kwamen zelfs mensen uit de omgeving bij ons kijken en we werden door familie en vrienden aagemoedigd. Er werd gelachen, gehuild, gegrapt en nog meer gelachen.

En ineens waren daar wel twee hele bekende knappe ventjes. Quinten en Milliano kwamen ook mee lopen voor Elara. Hand in hand liepen ze samen rondjes, maar het leukste was toch wel een stempeltje halen!
De laatste paar minuten waren voor mij het zwaarst. Niet omdat het de laatste minuten waren, want ik had nog wel een tijdje door kunnen gaan, maar meer omdat je dan alles gaat geven wat je hebt. Je wilt nog dat ene extra stempeltje. En nog één, en nog één. Ik geef ook toe, ik heb het laatste rondje op het eind afgesneden zodat ik samen met Erwin, hand in hand, de finish over kon.

Het was geweldig. Het was waanzinnig. En wat heeft iedereen zijn best gedaan. Wat was het komisch af en toe. Maar toch ook wel weer heel erg zwaar. Maar we hebben het gedaan. We hebben met zijn alle gerend voor Elara en Stichting CliniClowns.

Er werd nog op locatie gedoneerd, iedereen haalde zijn zakken leeg en alles ging de collectebus in.


Voor en na de run had ik het moeilijk om woorden te vinden. Want wat zeg je tegen mensen op de dag dat je dochter er al 5 maanden niet meer is. Ik klapte dan ook even dicht en ik riep maar wat in het luchtledige. Ik, die altijd dr woordje wel klaar heeft staan klapte even dicht. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, een prachtige sponsorloop georganiseerd, al maanden bezig met vanalles regelen en dan ineens staan daar de mensen welke voor jouw dochter mee rennen. Welke ook hebben lopen bietsen om geld bij elkaar te krijgen. Van vijftig tot honderden euro’s. Daar stonden ze, met hun rode neuzen, te wachten op mijn woorden. Bij het schrijven van de cheque begon ik ook te trillen. De adrenaline kwam eruit, het gevoel dat alles zo onwerkelijk was, maar ook de spanning van het bedrag. Ik had namelijk iedereen gevraagd om de vaste bedragen door te geven zodat ik dat alvast kon op tellen. Dat bedrag wilde ik op de cheque schrijven en aan Josine overhandigen. Alleen de vaste bedragen. En daar stond ik. Naast Josine. Alle ogen gericht op mij en de cheque en toen Josine de cheque omdraaide kwam er een mega applaus.

Het totaalbedrag op dit moment wat wij met zijn alle bij elkaar gerend, gelopen en gekropen hebben is maar liefst €2000,-! Tweeduizend euro! Ik geloof nog steeds mijn eigen ogen niet. Twee duizend euro voor Elara haar 2e verjaardag. Nu ik dit op schrijf krijg ik weer kippevel. Wat een geweldig bedrag! En dat allemaal dankzij allerlei sponsors! De runners zelf, familie, vrienden, kennissen, Instagrammers, Twitteraars, Facebook-ers, bezoekers van deze site, vrienden van vrienden, familie van vrienden, lotgenoten, Special Needs ouders en ga zo maar door. Wat zijn jullie geweldig! Dit had ik nooit durven dromen.

En het allermooiste? Dit is niet eens het eindbedrag! Er zijn vele runners welke ook per ronde gesponsord werden en dit moet allemaal nog opgeteld worden. Maar ik denk dat we eerst met zijn alle nog een paar dagen moeten bijkomen van de spierpijn haha.

Op Elara haar 2e verjaardag, 15 juni dit jaar, maak ik het volledige bedrag bekend en stort ik ook alles naar Stichting CliniClowns. Ik ben zo ongelofelijk benieuwd naar het eindbedrag!

Tijdens de run zijn er ook nog wat foto’s op social media geplaatst en ik deel ze graag met jullie.


Maar ook is er gefilmd en Jasmijn heeft hier een prachtige compilatie van gemaakt.

Een ongelofelijk mooie dag. Ik kan het niet anders omschrijven. Lieve Rode Neuzen Runners (Kelsey, Brenda, Sandra, Elvira, Patty, Suzan, Tamara, Reno (Ralphieee!), Michiel, Manuela en Lisanne), lieve Brenda (fotografe), Josine, alle sponsors en donateurs, alle stempelaars, alle aanmoedigers, alle social media volgers, iedereen welke een stukje Elara in hun harten hebben, maar vooral Lieve Erwin: Wat ben ik ongelofelijk trots op jou. Op mij. Op onze hondjes en op Elara. We zijn er voor gegaan, we wilden de 1000 euro ophalen en dat bedrag zijn wij samen ver voorbij gevlogen. Wat ben ik dankbaar dat jij naast mijn zijde staat en wij samen er voor zorgen dat Elara haar herinnering blijft bestaan. Dat wij samen knokken voor een toekomst en dat we al bijna 7 jaar op één lijn zitten.

Uit de grond van mijn (moeder)hart, bedankt. Wie dan ook. De Rode Neuzen Run Voor Elara was mooier dan ik ooit had durven dromen!

Veel liefs,
Kimberley


20150517_141414

Share This Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Erwin 18 mei 2015 at 13:38

  Prachtig geschreven schat!

  Je had het niet beter kunnen organiseren 🙂

 • Reply Muriel 18 mei 2015 at 15:47

  Ontroerend hoe mooi jullie bezig zijn, mooi door gaan, met elkaar en vooe Elara en de Cliniclowns.
  Wees TROTS op jullie zelf.

  Liefs van Muriel

 • Reply evelien 18 mei 2015 at 17:24

  Was een topdag. Hebben jullie goed georganiseerd. Trots op jullie xxx

 • Reply Lisa 19 mei 2015 at 11:17

  Heel gaaf!

 • Reply Moniek 19 mei 2015 at 11:53

  Wow wow en nog eens wow!! Ik kan het ook nooit droog houden op je website… Wat heb je het allemaal mooi georganiseerd en dan die medailles ook!! Wat knap ook al die rondjes.. Super jammer dat wij weg waren, want ik had graag mee willen doen…Maar goed. Ik maak het goed met het grote bedrag 😉 Geweldig dat jullie met zn allen zoveel geld al hebben verzameld!! Dikke knuffel van ons

 • Reply Roxanne 29 mei 2015 at 00:18

  Wat enorm goed georganiseerd en wat enorm goed gedaan allemaal! Had ik dichter in de buurt gewoond, was ik zeker komen kijken en aanmoedigen 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Back to top