Kinderboekenweek!

1 oktober 2014 in Boeken

In heel Nederland is vandaag de Kinderboekenweek van start gegaan. Kinderboeken waarin een kind met een beperking de hoofdrol speelt, zijn zeldzaam. Gelukkig komt er wel steeds meer aandacht voor. Vorige week nog verscheen het leuke boekje “Iedereen is anders geboren“. Wat dit boekje extra bijzonder maakt is dat je een speciaal verhaaltje-op-maat kunt bestellen voor je eigen kind. Van elk maatwerk-boekje doneert de schrijfster twee euro aan NSGK. – Bron: Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

Iedereen is anders geboren
Heeft jouw kind ook iets dat net iets anders is dan bij anderen? Wil je dat je kind leert dat iedereen wel iets heeft? Of vind je het belangrijk dat je kind anderen accepteert in hoe ze zijn?

Het boekje
“Iedereen is anders geboren” is een vrolijk boekje over een klas met hele gewone kinderen. Gewone kinderen, die toch allemaal iets speciaals hebben. Ze zien er allemaal anders uit, vinden allemaal iets anders leuk of lekker en ze hebben allemaal iets dat anders is. Ze zijn gewoon allemaal anders geboren!

De kinderen
[left]Abel – allergisch voor melk
Bas – is een tweeling
Carolien – hoort met 1 oor minder dan het andere oor
Daan – heeft wat autistische kenmerken
Eefje – heeft astma
Femke – is hoogbegaafd
Giel – is geboren met een schisis
Hanna – is verlegen
Inge – heeft verschil in beenlengte
Joris – is wat te stevig
Kasper – had een gaatje in zijn hart bij zijn geboorte
Lila – is geadopteerd en heeft twee tenen die aan elkaar zijn gegroeid
Mohammed – heeft een bril
[/left]
[right]Nicole – eet niet zo goed
Olaf – heeft kenmerken van ADHD
Paul – heeft 1 korte arm zonder vingers
Quint – is kleurenblind
Roos – heeft hooikoorts en is allergisch voor katten
Selma – is linkshandig
Tess – stottert en haar ouders zijn gescheiden
Uus – heeft dyslexie
Vera – heeft een moedervlek op haar been
Wouter – heeft een lui oog
Xander – heeft exceem
Yvette – heeft een afwijking aan haar blaas
Zara – heeft buisjes in haar oren en haar amandelen zijn geknipt[/right]


Vlnr: Dennis, Anna en Esther (klik op de namen voor het verhaal over de kinderen)

Fijn voor kinderen die zichzelf daarin herkennen en merken dat er met de meeste kinderen wel wat is, ook al zie je dat niet altijd. Het boek leert kinderen anderen te accepteren hoe ze zijn. Zodat ze bij vragen als: ‘Waarom heeft hij dat?’, zelf al weten: ‘Iedereen is anders geboren’. Het boekje is vooral bedoeld voor kinderen van 3 tot 8 jaar, en kan gebruikt worden als (voor)leesboek op school, thuis of waar je maar wilt. Het boek heeft 32 bladzijden en het formaat van het boek is liggend A4. De aansprekende illustraties zijn gemaakt door Vivianne du Bois.

Maatwerk
Mis je iets in “Iedereen is anders geboren”? Staat het speciale van jouw kind of van een kind uit jouw klas niet in het boek? Als je dat wel graag zou willen is een maatwerk boekje hiervoor de oplossing.

Stuur een mailtje aan nathalie@iedereenisandersgeboren.nl met daarin het speciale van het kind vermeld. Nathalie schrijft hierbij dan een verhaaltje en indien nodig wordt er ook een speciale tekening bij gemaakt. Dit verhaaltje plus tekening wordt toegevoegd aan de bestaande kindjes in de klas. Zo herkent ook jouw kind zichzelf in het boekje! De kosten zijn afhankelijk van jouw wensen. Prijsindicatie voor een gedrukt maatwerk boekje met een speciale tekening is circa 50 euro. Mail ons voor meer info. Van ieder verkocht maatwerkboekje gaat 2 euro naar NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Voor ouders
“Als je kind iets anders is dan anderen is dat niet makkelijk. Vaak heb je naast de zorgen om het kind ook vragen over de toekomst. Zal het kind geaccepteerd worden door anderen en hoe kun je er zelf voor zorgen dat het kind sterk in zijn schoenen staat? Met dit boekje wil ik er een bijdrage aan leveren dat alle kinderen kunnen zijn wie ze zijn, en dat ze zich daar goed bij voelen.

Dat begint al op jonge leeftijd. Naar mijn ervaring gaat het accepteren van anderen bij kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar nog heel makkelijk. Door op een luchtige manier duidelijk te maken dat iedereen wel iets heeft, dat iedereen andere interesses heeft en dat iedereen wel iets erg goed kan en dat dit helemaal prima is, hoop ik dat dit boekje eraan bijdraagt dat dit zo blijft als ze wat ouder worden.”

Je kunt “Iedereen is anders geboren” bij B Publishing of Bol.com bestellen. Bij B Publishing kun je het boek ook als E-book e-reader versie kopen.

Productinformatie
Auteur: Nathalie de Jong
Taal: Nederlands
Druk: 1
ISBN10: 9082012529
ISBN13: 9789082012521

Share This Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Back to top